Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, αναφορικά με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση, μετά και το νέο lockdown

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, αναφορικά με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση, μετά και το νέο lockdown.

«Στην εστίαση απασχολούνται πιθανολογώ εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Πέρα από αυτούς που εργάζονται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες είναι και οι γεωργοί, οι παραγωγοί. Είναι το 30% του ΑΕΠ. Πολλά εστιατόρια έχουν κλείσει, και πολλά ενδεχομένως να μην μπορέσουν να ξανανοίξουν», είπε ο κ. Πέσκιας.

Αναφορικά με την κατάσταση στις δικές του επιχειρήσεις, ο ίδιος είπε ότι «Οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε ένα πρόγραμμα όπου θα παίρνουν μια αποζημίωση, ό,τι έγινε και την περασμένη άνοιξη δηλαδή. Τα ενοίκια εξακολουθούν, όμως, να είναι μεγάλα».

«Πάνω από όλα είναι η υγεία. Αυτό που γίνεται τώρα γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης και να είναι ανάλογα της κατάστασης», κατέληξε ο κ. Πέσκιας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr