Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ : Ο αποκλεισμός ασθενών από επεμβάσεις αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης

ΚΚΕ : Ο αποκλεισμός ασθενών από επεμβάσεις αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης

Δριμεία κριτική ασκεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για την αδυναμία θωράκισης του ΕΣΥ εδώ και οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία τώρα με την έκρηξη των κρουσμάτων κοροναϊου η αναστολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στις «κόκκινες» περιοχές.

Δριμεία κριτική ασκεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για την αδυναμία θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας εδώ και οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία τώρα με την έκρηξη των κρουσμάτων του κοροναϊου η αναστολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στις «κόκκινες» περιοχές.

Το ΚΚΕ μιλά για μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα υγείας μίας νόσου, γεγονός που -όπως υποστηρίζει- αποκαλύπτει τα ψέμματα της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα περί δήθεν θωράκισης του ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η ανακοίνωση για περικοπή έως 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στις «κόκκινες» περιοχές και έως 20% στις «κίτρινες», στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας, που ουσιαστικά μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα υγείας «μιας νόσου», αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν θωράκισή του» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τον αποκλεισμό των ασθενών από χειρουργικές επεμβάσεις».

Αναφέρει ότι το 80% της αναστολής των προγραμματισμένων χειρουργείων αφορά τις περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη όπου γίνονται ο μεγαλύτερος αριθμός χειρουργείων, σημειώνοντας πως το πρόβλημα θα επιδεινωθεί σε ενδεχόμενη αύξηση των «κόκκινων» περιοχών, ενώ επισημαίνει πως «το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα χειρουργεία, αλλά και την ιατρική φροντίδα χιλιάδων ασθενών με χρόνιες νόσους».

Κλείνει μια τρύπα ανοίγει δέκα

«H εκτεταμένη περικοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων γίνεται για να βρεθούν κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό -κυρίως γιατροί και νοσηλευτές- για τις ανάγκες των ασθενών από τον κορονοϊό. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση μισοκλείνει μια «τρύπα», ανοίγοντας άλλες και διαγράφοντας σχεδόν όλες τις υπόλοιπες ανάγκες των ασθενών. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών για ό,τι έχει σχέση με τις λαϊκές ανάγκες», τονίζει το ΚΚΕ και επικρίνει την κυβέρνηση ότι γνώριζε τα προβλήματα, ωστόσο «προσπάθησε με την «καραμέλα» της «ατομικής ευθύνης» να συγκαλύψει τις «πομπές της», που 8 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας».

Προσλήψεις γιατρών και επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων

«Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά πλέον, ο λαός, οι υγειονομικοί, με την οργάνωση της πάλης τους πρέπει να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν:

– Να προσληφθούν μαζικά γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία, αλλά και των άλλων αναγκών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

– Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους, για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες -πολύ περισσότερες απ’ ό,τι σήμερα- νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και rapid test για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους.

– Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την ιατρική φροντίδα του λαού, την κατ’ οίκον νοσηλεία, τους εμβολιασμούς κλπ.

– Να γίνονται καθολικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους των μονάδων υγείας και πρόνοιας. Να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού σε κρίσιμους τομείς, όπως γηροκομεία, σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου της εφαρμογής τους από το κράτος στους τόπους δουλειάς», καταλήγει το ΚΚΕ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024