Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός : Στη Σάμο μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το διάγγελμα

Σεισμός : Στη Σάμο μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το διάγγελμα

Αφού ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό, θα πάει στο νησί για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Στην Σάμο θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά το διάγγελμά που θα απευθύνει με τα νέα μέτρα.

Αφού ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό, θα μεταβεί στο νησί για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της Σάμου, να επιθεωρήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τον σεισμό και το μίνι τσουνάμι που προκλήθηκε, ενώ θα έχει σύσκεψη και με τους τοπικούς φορείς.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μήνυμα του υπουργού Οικονομικών, Χρήστους Σταϊκούρα, για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον σεισμό.

Νύχτα αγωνίας

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, οι οποίοι μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής και τους συνεχείς μετασεισμούς που ακολούθησαν, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα δύσκολη μέρα σε ένα νησί ρημαγμένο από τον Εγκέλαδο και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Η μακάβρια λίστα των θυμάτων είναι μέχρι στιγμής δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο και περισσότεροι από 20 άνθρωποι στην Σμύρνη.

Από τα συντρίμμια των κτιρίων και τις λάσπες που άφησε το τσουνάμι, οι κάτοικοι του νησιού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη πραγματικότητα.

Στο «πόδι», εξάλλου, τους κρατούνε οι συνεχείς μετασεισμοί, οι οποίοι επιτείνουν τον κίνδυνο να καταρρεύσουν και άλλα κτίρια, ακόμα και αν δεν φαίνεται ότι έχουν ζημιές – όπως αυτό που καταπλάκωσε τους δύο μαθητές, αρκετές ώρες μετά τη σεισμική δόνηση.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024