Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος Κορυφής : Τι συμφώνησαν οι «27» για την πανδημία

Σύνοδος Κορυφής : Τι συμφώνησαν οι «27» για την πανδημία

Στην τηλεδιάσκεψη έγιναν εισηγήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά και τις ανακοινώσεις προ 24 ωρών περί Δέσμης Μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με συμφωνία για κοινή δράση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη έγιναν εισηγήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά και τις ανακοινώσεις προ 24 ωρών περί Δέσμης Μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού συντονισμού προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διόγκωση του δεύτερου κύματος, στο πλαίσιο συναντίληψης για τα προσφορότερα μέτρα, που θα επιτρέψουν τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του ιού, με τη διατήρηση, παράλληλα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κανονικότητας στην οικονομική ζωή της ΕΕ και στις μετακινήσεις προσώπων και εμπορευμάτων.

Οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε τρία βασικά μέτρα κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κοροναϊού.

Το πρώτο είναι η κατανομή επαρκούς αριθμού εμβολίων για κάθε χώρα (ανάλογα και τον πληθυσμό της).

Το δεύτερο αφορά μία κοινή ευρωπαϊκή Passenger Location Form (φόρμα εντοπισμού επιβάτη) η οποία θα συνεισφέρει στην ασφάλεια των μετακινήσεων.

Το τρίτο είναι η συνεργασία μεταξύ των κρατών σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας κάποιας χώρας υφίσταται πίεση.

Η τηλεδιάσκεψη «σημαδεύτηκε» από την ομιλία της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είπε πως ο μόνος τρόπος για να σπάσει η πανδημία, είναι ένα γενικό lockdown. Μέτρο το οποίο οι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν καθώς αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την οικονομία, όμως η Γερμανίδα καγκελάριος, παραδέχτηκε πως είναι ένα μέτρο που έπρεπε να έχει αποφασιστεί πολύ νωρίτερα.

Ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κάλεσε τους ηγέτες να συζητήσουν το πώς οι «27» θα προχωρήσουν συλλογικά στο ζήτημα των rapid test, ενώ βασικό θέμα ήταν η κοινή προσέγγιση στο θέμα των εμβολίων. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την ελπίδα ότι στα τέλη του 2020-αρχές του 2021, δύο με τρία εμβόλια θα είναι στη διάθεση των πολιτών.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024