Ρόδος: Εκτός κινδύνου ο 15χρονος που τραυματίστηκε πέφτοντας από αλεξίπτωτο
Οι γονείς του 15χρονου αγοριού, παρά τον χαμό του παιδιού τους και της ανιψιάς τους, δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του 15χρονου. Εκείνος είναι η μοναδική τους σκέψη πια
Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο για τον 15χρονο James, που τραυματίστηκε πέφτοντας στα βράχια με το αλεξίπτωτο θαλάσσης στη Ρόδο.
Η μεγάλη ανησυχία για τους γονείς του είναι πώς θα του πουν ότι ο αδελφός του και η ξαδέλφη του, που είχαν ανέβει μαζί του στο αλεξίπτωτο, σκοτώθηκαν ακαριαία, όταν κόπηκε το σκοινί που τους κρατούσε δεμένους στη βάρκα.
Οι ώρες για να τον ξυπνήσουν από το κώμα μετράνε αντίστροφα, όπως λέει στο LIVE NEWS o διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης.
«Η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ήδη είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε μια δεύτερη αξονική για να δούμε ακριβώς σε τι κατάσταση είναι. Κάποια ελαφρά κατάγματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται σαν κάτι συνηθισμένο και όχι ιδιαίτερο. Ούτε έχει κάποια βλάβη σε κάποιο ζωτικό όργανό του. Σήμερα θα μπορέσουμε ενδεχομένως να τον ξυπνήσουμε και να συνεχίσουμε την θεραπεία χωρίς ιδιαίτερα θέματα».
Στο πλευρό του οι γονείς του
Οι γονείς του 15χρονου αγοριού, παρά τον χαμό του παιδιού τους και της ανιψιάς τους, δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του 15χρονου. Εκείνος είναι η μοναδική τους σκέψη πια.
«Ο χειρίστης ήξερε για την κακοκαιρία»
Ο πατέρας της άτυχης 15χρονης Τζέσικα ξέσπασε, μιλώντας στη βρετανική Daily Mail. Ισχυρίζεται ότι ο 51ετών χειριστής γνώριζε για την κακοκαιρία και αποφάσισε να αλλάξει ρότα για να την αποφύγει.
«Χαιρετίσαμε τα παιδιά και κανονικά θα έπρεπε να είναι στο οπτικό μας πεδίο. Ήμασταν τέσσερις ημέρες στο νησί και είχαμε δει ότι έτσι συνέβαινε πάντα. Επειδή όμως ο καιρός χειροτέρευε αποφάσισε (σ.σ. ο χειριστής του σκάφους) να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. Πήγαν σε μια άλλη περιοχή για να αποφύγουν την κακοκαιρία».
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποκαλύπτει ότι ο χειριστής πρότεινε να ξεκινήσουν νωρίτερα εξαιτίας του καιρού.
Όλο το βάρος των γιατρών πέφτει στο 15χρονο αγόρι, καθώς οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας του.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων