Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στη Σάμο : Βίντεο - σοκ από το σημείο που σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά

Σεισμός στη Σάμο : Βίντεο – σοκ από το σημείο που σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά

Σε ένα στενό τα δύο παιδιά 15 και 17 ετών καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο

Ενα συγκλονιστικό βίντεο, ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι για όλους μας από το σημείο της τραγωδίας με τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο λόγω του σεισμού, έρχεται στο φως.

Πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό βίντεο που αλιεύσαμε από το facebook όπου ένας κάτοικος της περιοχής πήγε και τράβηξε με το κινητό του πλάνα από εκεί όπου έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα παιδιά, 15 και 17 ετών. Είναι ένα μικρό στενάκι με σπίτια ετοιμόρροπα και την ώρα που περνούσαν τα παιδιά, μόλις είχαν τελειώσει το σχολείο, καταπλακώθηκαν κι έχασαν τη ζωή τους.

Τα δύο παιδιά κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.

Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το σημείο που έχασαν την ζωή τους τα δυο παιδιά ήταν πολύ στενό και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν.

Παρακολουθούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες να τους απεγκλωβίσουν αλλά ήταν πια αργά.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την συντριβή της για την απώλεια των δύο μαθητών:

«Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου.Οι μαθητές ήταν καθ’οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές», έγραψε.

Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Τα συλλυπητήρια και η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη. Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα. Ευχή μας οι λιγότερες δυνατές απώλειες και καθήκον μας η άμεση στήριξη του νησιού», έγραψε.

Οκτώ οι τραυματίες στο νοσοκομείο της Σάμου

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου της Σάμου, Νίκο Στεφανή ο αριθμός των τραυματιών από τη σεισμική δόνηση φτάνει στους οκτώ.

Όπως τόνισε ο διοικητής, λίγη ώρα πριν έφτασαν τα ασθενοφόρα από τη δυτική πλευρά του νησιού μεταφέροντας τρεις ακόμα τραυματίες.

«Οι πιο πολλοί τραυματίες είναι μεγάλων ηλικιών και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα το συνολικό αριθμό των τραυματιών» σημείωσε ο κ. Στεφανής.

Παράλληλα, ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ανέφερε πως το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα και πως δεν έχει χρειαστεί να υποβληθεί κανείς από τους τραυματίες σε χειρουργική επέμβαση.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024