Βουτιά σχεδόν 11% κατέγραψε η κατανάλωση των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη το β' τρίμηνο του έτους, συνεχίζοντας σε αρνητική πορεία.

Σε αρνητική τροχιά παρέμεινε και για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η κατανάλωση των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη, καταγράφοντας απώλειες ρεκόρ έπειτα από την πτώση του α’ τριμήνου.

Ειδικότερα, η κατανάλωση των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε πτώση 10,7%, συνεχίζοντας την αρνητική τροχιά που είχε το α’ τρίμηνο (-3,3%). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη δημοσίευσης των σχετικών χρονολογικών σειρών το 1999.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η πτώση της κατανάλωσης αποτυπώνει τα περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσαν οι χώρες της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 3,2% μετά από την αύξησή του κατά 0,5% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 3,3%, κυρίως λόγω της σημαντικής μείωσης των μισθών.

Αντίθετα, το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του πρώτου τριμήνου του 2020.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr