Δένδιας : Η Τουρκία μεταφέρει τζιχαντιστές στον νότιο Καύκασο
Οπου υπάρχει πρόβλημα φαίνεται να είναι παρούσα η Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
«Υπάρχει τουρκική παρέμβαση, υπάρχει μάλιστα και μεταφορά τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία και από τη Λιβύη στον νότιο Καύκασο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αρμενία.
«Πάρα πολύ επικίνδυνα»
«Αυτά είναι πράγματα μη παραδεκτά. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για την περιοχή, για τη σταθερότητα όλου του ευρύτερου πολιτικού και γεωγραφικού ορίζοντα που μας αφορά» επισήμανε ο κ. Δένδιας, μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Και τόνισε ότι η Τουρκία μετατρέπεται στον συγκεκριμένο παίκτη ο οποίος δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας.
«Στο Ιράκ έχει εισβάλει, στη Συρία έχει εισβάλει, στην Κύπρο κάνει παράνομες ενέργειες, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνει παράνομες ενέργειες, στη Λιβύη μεταφέρει μαχητές» προσέθεσε και σημείωσε πως όπου υπάρχει πρόβλημα φαίνεται να είναι παρούσα η Τουρκία.
«Η παρέμβαση της Αγκυρας»
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταδόθηκε και το απόσπασμα της δήλωσης του Νίκου Δένδια από την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ερεβάν με τον αρμένιο ομόλογό του:
«Η παρέμβαση της Αγκυρας σε μια ακόμη σύγκρουση είναι πραγματικά ανησυχητική, έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς. Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί εξαρχής πάνω σε αυτό το θέμα».
Πηγή: ΑΠΕ
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442