Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Charlie Hebdo : Με ύβρεις απαντούν οι Τούρκοι στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού

Charlie Hebdo : Με ύβρεις απαντούν οι Τούρκοι στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού

Τελευταίο επεισόδιο που άναψε φωτιές στις ήδη τεταμένες σχέσεις αποτελεί το εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο διακωμωδεί με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τον Ερντογάν

Δίχως τέλος είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γαλλίας – Τουρκίας μετά τον παραληρηματικό λόγο του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, κατά του γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, ότι «χρήζει ψυχικής βοήθειας».

Τελευταίο επεισόδιο που άναψε φωτιές στις ήδη τεταμένες σχέσεις αποτελεί το εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο διακωμωδεί με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν διακρίνεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας, η οποία είναι γυμνή, και απεικονίζεται να αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης». Μάλιστα, η λεζάντα γράφει: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

Με ύβρεις απαντούν οι Τούρκοι

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο Σερντάρ Τσαμ, υφυπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, επιτέθηκε με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του γαλλικού εντύπου, αποκαλώντας τους συντάκτες του στα γαλλικά μέσω twitter «μπάσταρδους και σκύλας γιους».

Σε τόνο που προφανώς δεν αρμόζει σε κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Τσαμ έγραψε: «Είστε μπάσταρδοι, είστε σκύλας γιοι…».

Σε αρκετά πιο ήπιους τόνους, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας έγραψε: «η  αντι-μουσουλμανική ατζέντα του γάλλου προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον πρόεδρό μας.

» Καταδικάζουμε αυτή την πιο αηδιαστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους. Και πάλι, οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές υποκινήσεις δεν θα μπορέσουν να μας προκαλέσουν. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον εκφοβισμό και τις προκλήσεις σας βάσει της αντιληπτής σας θυματοποίησης».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024