Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Ποσά - ρεκόρ και υπεραξίες

Ολυμπιακός : Ποσά – ρεκόρ και υπεραξίες

Οι Ερυθρόλευκοι δεν κάνουν κάτι παραπάνω από το να επιβεβαιώνουν - για πολλοστή φορά - ότι είναι μια ομάδα που στέκεται σε ένα δικό της επίπεδο.

Πριν από την πρεμιέρα με τη Μαρσέιγ: Το ραντεβού με τους 5 αρχηγούς και η ανακοίνωση μιας σειράς από «πριμ» Τσάμπιονς Λιγκ μακριά από τα (ελληνικά) συνηθισμένα. Ηδη το πρώτο εκατ. ευρώ οι Ερυθρόλευκοι το κέρδισαν με τη νίκη επί των Γάλλων.

Μετά την πρεμιέρα με τη Μαρσέιγ: Η δημοσιοποίηση – έστω μέσω Μαρτίνς – της συμφωνίας με τον Ρούμπεν Σεμέδο. Νέο συμβόλαιο για τον 26χρονο Πορτογάλο αμυντικό. Με αποδοχές μακριά από τα (ελληνικά) συνηθισμένα. Ανάλογες με εκείνες που του προσέφερε η Μπενφίκα τον Σεπτέμβρη. Τότε που οι Λουζιτανοί έφτασαν ως τα 11,5 εκατ. ευρώ – αυτή ήταν η τελευταία πρόταση που απέρριψε ο Ολυμπιακός – για να τον επαναπατρίσουν.

Και όσο όλο αυτό μοιάζει αναπόφευκτα με… Moneyball; Οι Ερυθρόλευκοι δεν κάνουν κάτι παραπάνω από το να επιβεβαιώνουν – για πολλοστή φορά – ότι είναι μια ομάδα που στέκεται σε ένα δικό της επίπεδο. Πολύ διαφορετικό από εκείνο που κινείται ο εγχώριος ανταγωνισμός. Και στο μέγεθος, αλλά και στη σκέψη.

Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του ερυθρόλευκου ρόστερ υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ. Τις υπεραξίες προφανώς και τις δημιουργούν εκείνοι που βρίσκονται σε ηλικίες που το καλό ποδόσφαιρο το έχουν μπροστά τους και όχι πίσω. Ο ΠΑΟΚ – που διαθέτει το δεύτερο ακριβότερο ρόστερ στην Ελλάδα – το καλοκαίρι σε μια προσπάθειά του να εναρμονιστεί με το FFP προχώρησε σε τρεις πωλήσεις ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής: Ο 22χρονος Λημνιός, ο 24χρονος Ακπομ (το 40% των δικαιωμάτων ανήκε στην Αρσεναλ) και ο 26χρονος Πέλκας έβαλαν στα ταμεία του Δικεφάλου κάτι παραπάνω από 6 εκατ. ευρώ συνολικά.

Αυτά τα χρήματα τα προσφέρει η διοίκηση του Ολυμπιακού στους ποδοσφαιριστές του απλά και μόνο για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, τα πριμ που λέγαμε. Τρία εκατ. ευρώ η πρόκριση, ένα εκατ. ευρώ για κάθε νίκη. Οι διαφορές είναι εμφατικές. Και μάλλον χαρακτηριστικές για την απόσταση που ολοένα και μεγαλώνει…

Και όσο για τον Ρούμπεν Σεμέδο; Το ρεπορτάζ καταγράφει πως δεν θα είναι ο μοναδικός που αυτόν τον καιρό θα αλλάξει «ταχύτητα» σε ό,τι αφορά στις αποδοχές του. Ο Μασούρας, ο Ραντζέλοβιτς, ο Μπα σχηματίζουν ήδη σειρά. Η διοίκηση έχει ένα συνολικό πλάνο στο τραπέζι. Και δεν το κοιτάζει. Το υλοποιεί.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024