Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν - Τι λένε οι πολίτες στο MEGA

Κοροναϊός : Οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν – Τι λένε οι πολίτες στο MEGA

Πρώτη εργάσιμη μέρα σήμερα για τους Αθηναίους που ουσιαστικά κλήθηκαν να βάλουν τη μάσκα με το που βγήκαν από το σπίτι τους και να την βγάλουν μόνο επιστρέφοντας

Πρώτη εργάσιμη μέρα σήμερα για τους Αθηναίους που ουσιαστικά κλήθηκαν να βάλουν τη μάσκα με το που βγήκαν από το σπίτι τους και να την βγάλουν μόνο επιστρέφοντας.

Οι περισσότεροι το τήρησαν λέγοντας ότι εδώ που έχουμε φτάσει, το μέτρο ήταν μονόδρομος. Πολλοί φορούσαν μάσκα ακόμη κι όταν έπιναν τον καφέ τους παρά το ότι δεν είναι υποχρεωτικό ενώ δεκάδες πολίτες έσπευσαν και σήμερα να κάνουν το γρήγορο τεστ στο Περιστέρι εκεί όπου βρέθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Για την Ελένη Λάμπρου μητέρα δυο παιδιών στο δημοτικό ήταν η πρώτη εργάσιμη μέρα με μάσκα παντού. Με μάσκα για να συνοδεύσει τα παιδιά της στο σχολείο, με μάσκα για να πάει στη δουλειά. Ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ η μάσκα για εκείνη, έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια…

«Εφόσον είναι για το καλό μας το συνήθισα. Με νοιάζει να προστατεύω την οικογένεια μου τα παιδιά μου και όλους τους άλλους» λέει στην κάμερα του MEGA.

Η πρώτη σκέψη των πολιτών σήμερα βγαίνοντας από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά ήταν να μην ξεχαστούν και να βάλουν μάσκα, για το καλό όλων όπως λένε.

«Για την ασφάλεια μας θα πρέπει να το τηρήσουμε κάνω υπομονή και περιμένω να τελειώσει όλο αυτό».

Τρέχουν για τα τεστ

Οι πολίτες της Αττικής έσπευσαν σήμερα στο Περιστέρι όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν γρήγορα τεστ. Οι ουρές που σχηματίστηκαν… ατελείωτες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στο περιστέρι πειθαρχεί στη χρήση μάσκας παντού. Είναι όπως λένε το μέτρο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια πάλι πίσω στην κανονικότητα.

Αν και δεν είναι είναι υποχρεωτικό, όταν κάποιος βρίσκεται καθιστός σε καφετέρια, η Δέσποινα Κουμαραδιού φοράει μάσκα.

«Είναι δική μου ατομική ευθύνη παρ’ όλο που είμαι με τη μητέρα μου φοράει και εκείνη μάσκα και εγώ θεωρώ ότι είναι το σωστό και πρέπει να το εφαρμόσουμε όλοι» λέει στο MEGA.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση μάσκας θα έχει άμεσο αποτέλεσμα στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και στη μείωση των κρουσμάτων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024