Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ για S-400 : Η δοκιμή του συστήματος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη σχέση Άγκυρας με Ουάσιγκτον

ΗΠΑ για S-400 : Η δοκιμή του συστήματος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη σχέση Άγκυρας με Ουάσιγκτον

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη δοκιμή του συστήματος S-400 που έκανε η Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου, μια δοκιμή που επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε ο εκπρόσωπος

Οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, προειδοποίησε απόψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη δοκιμή του συστήματος S-400 που έκανε η Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου, μια δοκιμή που επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Αντιτιθέμεθα στη δοκιμή αυτού του συστήματος από την Τουρκία, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση μας στον τομέα της ασφάλειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ένα λειτουργικό σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία ως σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Χόφμαν.

«Μπαϊράκι» Ερντογάν για τους S-400

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, επιβεβαίωσε πως η Τουρκία δοκιμάζει το ρωσικό αμυντικό σύστημα S-400, προσθέτοντας πως οι αντιρρήσεις των ΗΠΑ επί του θέματος δεν έχουν σημασία και πως η Άγκυρα δεν χρειάζεται την άδεια των ΗΠΑ για τις δοκιμές, όμως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο, δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να δοκιμάζει στρατιωτικό εξοπλισμό, περιλαμβανομένων των S-400.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η Yeni Safak, συμπλήρωσε: «κάνουν οι ΗΠΑ ερωτήσεις για τους S-300 που βρίσκονται στα χέρια της Ελλάδας;».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΟΗΕ για επίτευξη συμφωνίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στην Λιβύη, ο Ερντογάν φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πιστεύει ότι θα τηρηθεί.

Σχετικά με τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είπε πως η Τουρκία έχει το ίδιο δικαίωμα με τη Ρωσία να συμμετέχει στην επίλυση του θέματος, προσθέτοντας πως ελπίζει Άγκυρα και Μόσχα να βρουν από κοινού κάποια λύση.

Ο Ερντογάν τέλος ανέφερε πως η Κωνσταντινούπολη οδηγεί την κούρσα του κοροναϊού στην Τουρκία, προαναγγέλοντας τη λήψη μέτρων.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024