Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος : Είμαστε στα πατώματα λέει ο νέος πρόεδρος της Βουλής για τα χρυσά διαβατήρια

Κύπρος : Είμαστε στα πατώματα λέει ο νέος πρόεδρος της Βουλής για τα χρυσά διαβατήρια

Βαρύ και ολίγον κωμικοτραγικό είναι το κλίμα στην Κυπριακή Βουλή από το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων». Ενδεικτική είναι η ατάκα του νεοεκλεγέντα προέδρου της Βουλής Αδάμου Αδάμου ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του χωρίς να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία και αρκέστηκε να πει μόνο πως «είμαστε στα πατώματα».

Βαρύ και ολίγον κωμικοτραγικό είναι το κλίμα στην Κυπριακή Βουλή από το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων». Ενδεικτική είναι η ατάκα του νεοεκλεγέντα προέδρου της Βουλής στην Κύπρο ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του χωρίς να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία και αρκέστηκε να πει μόνο πως «είμαστε στα πατώματα».

Μη σας πω και πιο κάτω

Ο Αδάμος Αδάμου, που διαδέχεται στη θέση του προέδρου της Βουλής τον παραιτηθέντα -μετά τις εις βάρος του αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια- Δημήτρη Συλούρη, μέσα σε δύο φράσεις αποτύπωσε το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στη μεγαλόνησο.

Συνηθίζεται, είπε, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής «να κάνει ομιλία, εγώ δεν θα κάνω». «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Λόγια λόγια λόγια» ανέφερε με έμφαση ο Αδάμος Αδάμου επισημαίνοντας πως ο λαός έχει απαξιώσει τους πολιτικούς.

Πρέπει, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε τον πήχη, πρόσθεσε και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στα πατώματα, να μην σας πω κάτω από τα πατώματα».

Σάλος

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Συλλούρης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλή και από το βουλευτικό αξίωμα σημειώνοντας ότι διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση ότι «με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο», αλλά ότι με την παραίτησή του αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο «ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω».

Σημειώνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σην κατάργηση του προγράμματος παροχής κυπριακών διαβατηρίων έναντι επενδύσεων μετά τον σάλο που ξέσπασε από την δημοσιοποίηση ντοκιμαντέρ του Al Jazzera, στο οποίο ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης εμφανίζονται πρόθυμοι να μεσολαβήσουν υπέρ Κινέζου φυγόδικου για την εξασφάλιση κυπριακού διαβατηρίου.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024