Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναστασιάδης για «χρυσά διαβατήρια»: Μη μου αναφέρετε Al Jazeera για να μην σας πάρει ο δαίμονας

Αναστασιάδης για «χρυσά διαβατήρια»: Μη μου αναφέρετε Al Jazeera για να μην σας πάρει ο δαίμονας

Ενδεικτικός είναι ο εκνευρισμός του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε από δημοσιογράφους με έντονο τρόπο να μην τον ρωτήσουν για το θέμα.

Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στην Κύπρο το ρεπορτάζ του Al Jazeera για τα «χρυσά διαβατήρια», οδηγώντας ακόμα και σε παραιτήσεις.

Δύο δημοσιογράφοι προφασιζόμενοι ότι ενδιαφέρονται να μάθουν τις διαδικασίες απόκτησης κυπριακής ιθαγένειας, υποδύθηκαν τους δυνητικούς επενδυτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης και Κύπριοι επιχειρηματίες προσφέρθηκαν να παράσχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις προκειμένου αυτό να γίνει εφικτό ακόμη και σε αιτητές οι οποίοι δεν δικαιούνται να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο.

Ενδεικτικός είναι ο εκνευρισμός του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε από δημοσιογράφους με έντονο τρόπο να μην τον ρωτήσουν για το θέμα.

«Μη μου αναφέρετε Al Jazeera για να μην σας πάρει ο δαίμονας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν αστείο»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στην οποία αναφέρεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, και στο οποίο ο ΠτΔ ζητά από τους δημοσιογράφους να μην ερωτηθεί για το θέμα του ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα.

Στην σχετική δήλωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι:

«Επειδή είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο, το οποίο, δυστυχώς, αφήνει λανθασμένες εντυπώσεις για τον σεβασμό που τρέφει ο Προέδρος της Δημοκρατίας προς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος σε χώρο εκδήλωσης και, αφού τον πλησίασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, τους ζήτησε, off the record, να μην ερωτηθεί για το βίντεο του Al Jazeera, και ο λόγος ήταν επειδή ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα να το δει.

Συνεπώς, πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει επί του συγκεκριμένου θέματος εάν ερωτηθεί αφού και δεν είχε ιδία άποψη για το βίντεο, διατυπώνοντας το αυτό με τη συγκεκριμένη έκφραση την οποία χρησιμοποίησε αστειευόμενος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σέβεται και τιμά τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ, καθώς και το λειτούργημα τους».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024