Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και Αστυνομίας για την έξοδο του Λαγού από τη χώρα

Χρυσή Αυγή : Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και Αστυνομίας για την έξοδο του Λαγού από τη χώρα

Κόντρα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεσπάσει με αφορμή την καταγγελία του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέργιου Καλπάκη για κυβερνητική ολιγωρία που επέτρεψε την έξοδο του Γιάννη Λαγού από την Ελλάδα.

Κόντρα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεσπάσει με αφορμή την καταγγελία του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέργιου Καλπάκη για κυβερνητική ολιγωρία που επέτρεψε την έξοδο του Γιάννη Λαγού από την Ελλάδα.

«Προληπτικά και άψογα»

«Η Αστυνομία λειτούργησε προληπτικά και άψογα. Τα ψέματα, επαναλαμβανόμενα μάλιστα, δεν είναι της Αστυνομίας, η οποία αντιθέτως παραθέτει με ακρίβεια, ενέργειες και γεγονότα», υποστηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» και στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Καλπάκη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Η εφημερίδα Αυγή απάντησε σήμερα, 21 Οκτωβρίου, στη χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έξοδο από τη χώρα του Γ. Λαγού, με τίτλο «Το έγγραφο που καταρρίπτει τα ψέματα της Αστυνομίας».

Όπως αναλύεται παρακάτω, η Αστυνομία λειτούργησε προληπτικά και άψογα. Τα ψέματα, επαναλαμβανόμενα μάλιστα, δεν είναι της Αστυνομίας, η οποία αντιθέτως παραθέτει με ακρίβεια, ενέργειες και γεγονότα.

Στον αντίποδα η Αυγή στέκεται πεισματικά και τυφλά απέναντι στην πραγματικότητα, αγνοώντας τα γεγονότα.

Ο Γ. Λαγός, ευρωβουλευτής, ταξίδεψε για Βρυξέλλες στις 13 Οκτωβρίου. Απολαμβάνει ασυλίας και το βούλευμα 981/19 του Εφετείου διευκρινίζει με ποιους όρους μπορεί να ταξιδεύει. Όσο ισχύει η ασυλία, ούτε να συλληφθεί μπορεί ούτε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα προς συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ανεξαρτήτως της περίπτωσης Λαγού, η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑΑ) απέστειλε έγγραφο προς τις αεροπορικές εταιρείες, στις 14 Οκτωβρίου, με τα (69) ονόματα των καταδικασθέντων στη δίκη της ΧΑ ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα εξόδου από τη χώρα. Στον κατάλογο ονομάτων περιλαμβάνεται και ο Γ. Λαγός διότι η ασυλία του μπορεί να αρθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, άρα τα σημεία ελέγχου πρέπει να είναι ενημερωμένα εκ των προτέρων για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα εξόδου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα. Η Αστυνομία ενήργησε προδραστικά, με ακρίβεια και πληρότητα. Ούτε «ολιγωρία», ούτε «τους ξέφυγε ο Λαγός».

Είναι κρίμα για μία ιστορική εφημερίδα να κατασκευάζει κατηγορίες τόσο εξόφθαλμα ανυπόστατες.

Το ίδιο σχόλιο περί πολιτικής ένδειας και παρακμής αρμόζει και στη δήλωση περί «ολιγωρίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» για το θέμα Λαγού στην οποία προέβη χθες στις 14:12 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Γιατί ενημέρωσε μία μέρα μετά τις αεροπορικές υπηρεσίες;»

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αντί να βάζει στα κρατητήρια 14χρονους μαθητές, οφείλει να απαντήσει άμεσα και χωρίς περιστροφές: “Γιατί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή», ενημέρωσε τις αεροπορικές υπηρεσίες ότι πρέπει να εμποδίσουν την έξοδο του καταδικασμένου νεοναζί Γιάννη Λαγού από τη χώρα, μία ημέρα αφότου αυτός είχε ήδη φύγει στο εξωτερικό;» ανέφερε χτες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης.

«Πού οφείλεται αυτή η απαράδεκτη ολιγωρία που επέτρεψε σε έναν καταδικασμένο για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης να εγκαταλείψει τη χώρα;» καταλήγει.

Sports in

Η μεγάλη ώρα έφτασε: Οι «Μπέμπηδες» του Ολυμπιακού έτοιμοι να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός Κ19 αντιμετωπίζει σήμερα (22/4, 19:00) την αντίστοιχη της Μίλαν στον τελικό του Final-4 του Youth League στην Νιόν της Ελβετίας και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024