Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο Ηράκλειο : Έκκληση από την Πυροσβεστική να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Ισχυρές βροχοπτώσεις στο Ηράκλειο : Έκκληση από την Πυροσβεστική να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που καταγράφονται για δεύτερο 24ωρο στην Κρήτη.

Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου.

Κλειστή παρέμεινε το πρωί η παραλιακή λεωφόρος, αφού τα νερά είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε λίμνη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο κόμβος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο νερό που ξεπερνάει τα 80 εκατοστά.

Κλειστή τα τελευταία λεπτά, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  είναι και η λεωφόρος Ικάρου, στο τμήμα προς Αεροδρόμιο. Στην Ανάληψη Χερσονήσου, οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω του νερού, ενώ και στην περιοχή του Καρτερού, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να περάσει το φαινόμενο.

«Θα υπάρξει πρόβλημα πολύ μεγάλο και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην έχουμε κάποια τραγική εξέλιξη» επισήμανε.

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποια σημεία, σημειώνονται δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως προς το Αεροδρόμιο ή ακόμη και πάνω στην εθνική οδό.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Όπως αναφέρει το cretapost, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί σε δύο κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αλικαρνασσού λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στην Λ. Ικάρου στο ύψος της ΣΕΑΠ αλλά και κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής οδού στην Καζαντζίδη υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητα τους ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας που δυστυχώς δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Έχει ειδοποιηθεί η πυροσβεστική υπηρεσία για να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων από το οδόστρωμα και να μπορέσει και πάλι ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024