Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς μετά την εκτόξευση κρουσμάτων

Κοροναϊός : Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς μετά την εκτόξευση κρουσμάτων

Ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των τελευταίων ημερών στα κρούσματα του κοροναϊού.

Ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των τελευταίων ημερών στα κρούσματα του κοροναϊού.

Την Πέμπτη μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη τονίστηκε, η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ,  ανησυχητική εικόνα δίνει πλέον η Θεσσαλονίκη,  η οποία παρά τους χαμηλούς αριθμούς ασθενών που κατέγραφε το προηγούμενο διάστημα δείχνει προοδευτικά νέα άνοδο κρουσμάτων με 49 νοσούντες ενώ σχετικά αυξημένος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται  σε Σέρρες και Κοζάνη. ( 28 και 21 αντίστοιχα.)

Καμπανάκι από Ζέρβα: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα η Θεσσαλονίκη πολύ εύκολα θα φτάσει στο Επίπεδο 4

Την έλευση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας το πρωί στον Real Fm 107,1.

Παράλληλα ο κ. Ζέρβας «χτύπησε» το «καμπανάκι» για την εξέλιξη των κρουσμάτων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας πως η περιοχή είναι μια ανάσα από το… πορτοκαλί, δηλαδή από το επίπεδο 3 του χάρτη επικινδυνότητας.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα πολύ εύκολα η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο Επίπεδο 4 και στην «κόκκινη» ζώνη. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι πλέον αντιμέτωπη με το τρίτο «κύμα» της πανδημίας. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό των νέων που πλέον μολύνονται από τον κορωνοϊό, καθώς το 52% των θετικών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη έχουν ηλικία από 16- 29 και η μέση ηλικία είναι τα 33 χρόνια. Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στον ΟΑΣΘ, ενώ προανήγγειλε και ελέγχους σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024