Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
14χρονος μαθητής : Παύση όλων των διώξεων κατά μαθητών ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

14χρονος μαθητής : Παύση όλων των διώξεων κατά μαθητών ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης κατήγγειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να καταδικάσουν τις διώξεις κατά των μαθητών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κράτηση στη ΓΑΔΑ για πέντε μέρες του 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι. Το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι δεν περιορίζει το μέγεθος της τρομοκράτησης και του αυταρχισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκης τόνισε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25

Τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης κατήγγειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να καταδικάσουν τις διώξεις κατά των μαθητών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κράτηση στη ΓΑΔΑ για πέντε μέρες του 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι.

Ντροπή για τη Δημοκρατία

«Πόσο υπερήφανη είναι η Δημοκρατία, όταν οι Αρχές φορτώνουν κακουργήματα σε 14χρονα παιδιά; Όταν τα φυλακίζουν και τα απομονώνουν για τέσσερις μέρες από τις οικογένειές τους; Όταν η νεολαία αντιμετωπίζεται ως εχθρός; Ντροπή!» τόνισε ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών είναι τα αιτήματα όλου του ελληνικού λαού για υγειονομικές συνθήκες ασφάλειας, για μια Παιδεία ποιότητας και ισότητας».

Ο κ. Φίλης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «αντί για διάλογο καταφεύγει στην ωμή βία και τον αυταρχισμό» και σημείωσε ότι «με ΜΑΤ και βία, όμως, δεν γίνεται παιδεία». Υπογράμμισε δε, ότι «οι μαθητές είναι αθώοι και γι` αυτό δεν θα μείνουν ανυπεράσπιστοι» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να σταματήσει αμέσως η κλιμάκωση της έντασης και της καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση. Τώρα, πριν είναι αργά».

Το πιο σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, παραβρέθηκε σήμερα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στην κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη μαθητών, που συνελήφθησαν πριν πέντε ημέρες στο μαθητικό συλλαλητήριο και δήλωσε:

«Είμαστε εδώ σήμερα, γιατί θεωρούμε απαράδεκτη τη σύλληψη μαθητών, οι οποίοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα, όπως είναι το δικαίωμά τους στη μόρφωση, το δικαίωμά τους στην υγεία και το δικαίωμά τους να έχουν φωνή και λόγο και να διεκδικούν αυτά τα οποία θεωρούν σωστά».

«Η κυβέρνηση έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο σήμερα, ενοχοποίησε το δικαίωμα των νέων να διεκδικούν και έδειξε τον αυταρχισμό της. Είναι σημαντικό να δηλώσουμε ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σπέρνει ανέμους και στη συνέχεια θα θερίσει θύελλες. Το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των νέων, των φοιτητών και των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, για την υγεία τους» κατέληξε στην δήλωσή του ο Ν. Παπαναστάσης.

Εξηγήσεις από Χρυσοχοΐδη για το 4ήμερο στη ΓΑΔΑ

Την παύση κάθε δίωξης στους μαθητές ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Μπορεί ο Ανακριτής να άφησε ελεύθερους ως όφειλε τους ανήλικους μαθητές που “τόλμησαν” να διαδηλώσουν την προηγούμενη Πέμπτη, αυτό όμως δεν περιορίζει το μέγεθος της τρομοκράτησης και του αυταρχισμού της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Κριθαρίδης και πρόσθεσε:

«Οι ανήλικοι μαθητές όχι μόνο φορτώθηκαν κακουργηματικές πράξεις επειδή απλώς βρέθηκαν να διεκδικούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συνθήκες για μια υγειονομικά ασφαλή σχολική χρονιά – αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να έχει ήδη πράξει αυτονοήτως η κ. Κεραμέως αντί να τους ψέγει – αλλά κρατήθηκαν κιόλας, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας και κατ’ εφαρμογή πρακτικών αυταρχισμού άλλων καθεστώτων, τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να τους επιτραπεί καν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους – χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 14χρόνου Βαγγέλη.

Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει τελειωμό με ευθύνη τόσο του κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά φυσικά και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης για τους ανήλικους μαθητές και αναμένουμε εξηγήσεις για το “4ήμερο” στη ΓΑΔΑ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024