Κοροναϊός – Βέλγιο : Θετική στον ιό διαγνώστηκε η ΥΠΕΞ, Σοφί Βιλμές
«Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκα βγήκε θετικό. Η μόλυνση πιθανόν συνέβη εντός του οικογενειακού μου κύκλου δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εκτός του σπιτιού μου», έγραψε η υπουργός στο twitter.
Πληθαίνουν τα κρούσματα κοροναϊού σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ευρώπης, με αρκετούς ηγέτες και συνεργάτες να αποχωρούν από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής λόγω κοροναϊού.
Την διάγνωσή της με κοροναϊό ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές.
Μπαίνει σε απομόνωση
«Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκα βγήκε θετικό. Η μόλυνση πιθανόν συνέβη εντός του οικογενειακού μου κύκλου δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εκτός του σπιτιού μου», έγραψε η υπουργός στο Twitter.
Την Παρασκευή, η Βιλμές δήλωσε ότι μπαίνει σε απομόνωση επειδή εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού.
Στις 12 Οκτωβρίου συμμετείχε στην Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

Αυστηρά μέτρα στο Βέλγιο
Την ίδια στιγμή αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού θα εφαρμόσει από την Δευτέρα το Βέλγιο και για τέσσερις εβδομάδες.
Όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος κυβερνητικής σύσκεψης για την υγειονομική κρίση ο υπουργός Κινητικότητας Ζορζ Ζιλκινέ, τα καφέ και τα εστιατόρια στο Βέλγιο θα κλείσουν για τέσσερις εβδομάδες.
Μέχρι στιγμής το κλείσιμο των καφέ αφορούσε μόνο την περιοχή των Βρυξελλών και ίσχυε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Το μέτρο επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα και αφορά επίσης τα εστιατόρια.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή από υγειονομική άποψη», πρέπει να «εμποδίσουμε τον κορεσμό του συστήματος υγείας» τόνισε ο Ζορζ Ζιλκινέ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Σημαντικές ζημιές στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς από τον σεισμό στην Καρδίτσα
- Κ. Μητσοτάκης: «Πουλάει» ασφάλεια και «πλαφόν» – Ενεργοποιεί δεξιά αντανακλαστικά, σε έναν κόσμο που «βράζει»
- Τα παιδιά με τα αποπαίδια του Λανουά και τα σενάρια για δυο ρέφερι
- Rolex και τα Oscars®: Μια διαχρονική δέσμευση στην τέχνη του κινηματογράφου
- Finalissima 2026: Από το Κατάρ και το Λονδίνο, στο «Μπερναμπέου» οδεύει το Ισπανία – Αργεντινή
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Οι εκστρατείες για τα Όσκαρ συνήθιζαν να είναι σοβαρές – Μετά εμφανίστηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ
- Ο παλμός της πόλης χτυπάει για 21 χιλιόμετρα: Η μοναδική εμπειρία του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442