Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γηροκομείο στη Γλυφάδα: Υγειονομική βόμβα - Χωρίς μέτρα, μάσκες και αποστάσεις

Γηροκομείο στη Γλυφάδα: Υγειονομική βόμβα – Χωρίς μέτρα, μάσκες και αποστάσεις

Είναι λίγο πριν τις έξι το πρωί και εργαζόμενες στο γηροκομείο της Γλυφάδας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19, φτάνουν για να πιάσουν δουλειά

Είναι λίγο πριν τις έξι το πρωί και εργαζόμενες στο γηροκομείο της Γλυφάδας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19, φτάνουν για να πιάσουν δουλειά.

Η υπεύθυνη τους ανοίγει χωρίς να φοράει μάσκα. Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια υποδέχεται τον προμηθευτή και πάλι χωρίς να φοράει μάσκα. Του επιτρέπει μάλιστα, ενώ η δομή είναι σε καραντίνα, να μπει μέσα.

Δεν περνούν παρά μόνο μερικά λεπτά και μια άλλη νοσηλεύτρια ανοίγει την πόρτα σε δύο συναδέλφους της. Ούτε κι αυτή φοράει μάσκα την στιγμή που το γηροκομείο αποτελεί νέα εστία κοροναϊού. Η κάμερα του MEGA ήταν εκεί.

Ο συναγερμός για το γηροκομείο στην Γλυφάδα σήμανε πριν μια εβδομάδα όταν νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 3 φορές τεστ σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους, μέχρι που χθες 5 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί.

Μέσα στη νύχτα όσοι βρέθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν σε Αττικόν και Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα πλέον ξεπερνούν τα δέκα, καθώς εδώ και μια εβδομάδα ο ιός έχει φωλιάσει στον οίκο ευγηρίας. Άλλοι 35 ηλικιωμένοι διαμένουν στη μονάδα, όπου εργάζονται 12 νοσηλευτές.

Τα γηροκομεία αποτελούν τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των υγειονομικών αρχών, κυρίως μετά τα όσα έγιναν στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου μέχρι στιγμής 7 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 35 νοσηλεύονται.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024