Κιργιστάν : Τέλος στις πολιτικές διώξεις προανήγγειλε η νέα ηγεσία
Η νέα ηγεσία του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι στην χώρα δεν θα ασκούνται πολιτικές διώξεις
Η νέα ηγεσία του Κιργιστάν, η στελέχωση της οποίας ξεκίνησε μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ, δεν πρόκειται να ασκεί πολιτικές διώξεις, ούτε πρόκειται να ασκήσει δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ. Την σχετική δήλωσε έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα Μπισκέκ ο νέος επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας Καμτσιμπέκ Τασίεφ, τον διορισμό του οποίου ανακοίνωσε με διάταγμα που υπέγραψε ο ασκών χρέη προέδρου Σαντίρ Ζαπάροφ.
«Θα αποφασίζει ο νόμος»
«Δεν θα υπάρξει καμία πολιτική δίωξη. Ο κάθε άνθρωπος, κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα να λέει την δική αντίθετη άποψη, την θέση του και να προσπαθεί να το κάνει αυτό στο πλαίσιο του νόμου» δήλωσε ο Τασίεφ, ενώ σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο που είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της διαφθοράς είπε ότι «δεν υπάρχει στόχος να ασκήσουμε δίωξη, να τον κυνηγήσουμε. Εάν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, αυτές θα αποφασισθούν στο πλαίσιο του νόμου», δήλωσε ο Τασίεφ, τονίζοντας ότι πρόκειται να διερευνηθεί και το περιστατικό με την επίθεση που δέχθηκε ο Αταμπάγεφ κατά την διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, όταν κάποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον του.
Παράλληλα ο νέος επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας, αναφερόμενος σε όλους όσοι είχαν εμπλακεί κατά το παρελθόν σε κάποιες υποθέσεις διαφθοράς, είπε ότι «δεν θα υπάρξει επιείκεια για κανέναν».
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βολές Σαμαρά: Η απόσυρση οπλικών συστημάτων από Κάρπαθο, Διδυμότειχο, Κύπρο προκαλεί μείζονα ερωτήματα
- Για να γλιτώσουν από τους τουρίστες, οι φώκιες του Ιονίου κρύβονται σε υποβρύχιες φυσαλίδες αέρα
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/5): Δράση με Premier League και Ολυμπιακός – Εθνικός στο πόλο
- Τζαβέλλας: Αρνείται να καταθέσει στη Βουλή για τις υποκλοπές – Επικαλείται «διάκριση των εξουσιών»
- Σε κοινή θέα στη ΝΔ η κούρσα διαδοχής – Με το κεφάλι στην άμμο το Μαξίμου
- Μήτσος Αλεξανδρόπουλος: Περί της αρνητικής πείρας του σοσιαλισμού
- Τα πέντε όπλα του Ιράν αν ο Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442