Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρές διατροφικές αλλαγές για εύκολη απώλεια βάρους

Μικρές διατροφικές αλλαγές για εύκολη απώλεια βάρους

Και ενώ γνωρίζετε πάνω-κάτω τι πρέπει να αποφεύγετε (π.χ. τα τηγανιτά, τα γλυκά και τους απλούς υδατάνθρακες), υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας και υπονομεύουν την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα, χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε

Οι ειδικοί συχνά προτείνουν να βγάζετε από την κουζίνα σας τις τροφές… «πειρασμούς» όταν ξεκινάτε ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα. Γιατί; Επειδή υπάρχουν ορισμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν θέλετε να χάσετε βάρος και είναι σημαντικό να διαμορφώνετε την κουζίνα σας έτσι ώστε να στηρίζει τον στόχο σας. Επομένως, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε αν έχετε αποφασίσει πραγματικά να αδυνατίσετε είναι να βγάλετε από τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σας τις υψηλά επεξεργασμένες τροφές που μπορούν να τινάξουν την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα στον αέρα.

Και ενώ γνωρίζετε πάνω-κάτω τι πρέπει να αποφεύγετε (π.χ. τα τηγανιτά, τα γλυκά και τους απλούς υδατάνθρακες), υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας και υπονομεύουν την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα, χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε.

Ας δούμε, λοιπόν, 3 μικρές διατροφικές αλλαγές που μπορούν να διευκολύνουν την απώλεια βάρους.

*Αποφύγετε τα παχυντικά dressing στη σαλάτα

Η σαλάτα είναι πιθανότατα η καλύτερη διατροφική επιλογή που μπορείτε να κάνετε όταν είστε σε δίαιτα. Ποιο είναι όμως το νόημα στο να προετοιμάζετε υγιεινά πιάτα μόνο και μόνο για να τα φορτώσετε με περιττές θερμίδες στη συνέχεια; Σίγουρα, εξακολουθείτε να παίρνετε τα ίδια θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η υγιεινή σας σαλάτα παύει να είναι τόσο υγιεινή και διαιτητική όταν την καλύπτετε με ένα κρεμώδες dressing.

Σταματήστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε dressing του εμπορίου, βούτυρο και μαγιονέζα και θα εξοικονομήσετε έναν σημαντικό αριθμό θερμίδων. Μπορεί ακόμη να διαπιστώσετε ότι προτιμάτε τη γεύση των φρέσκων λαχανικών χωρίς τα πρόσθετα υλικά.

Αν απλά δεν σας αρέσει η γεύση των λαχανικών, χρησιμοποιήστε βότανα, μπαχαρικά, βαλσάμικο ξίδι και λίγη μουστάρδα για να τους χαρίσετε γεύση.

*Σταματήστε να πίνετε τον καφέ σας με κρέμα και ζάχαρη

Ενώ χρειάζονται περισσότερες επιστημονικές ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν την αντίληψη ότι ο καφές θα μπορούσε να ενισχύσει το αδυνάτισμα, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο ίσχυε, τυχόν θετικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από τις επιπλέον θερμίδες που πολλοί άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν όταν πίνουν καφέ. Αν προσθέτετε στον καφέ σας ζάχαρη, κρέμα, πολύ γάλα και σιρόπι, τότε δεν μιλάμε θερμιδικά για ροφήματα αλλά για γεύματα. Για παράδειγμα, ένας καφές freddo cappuccino με φυτική κρέμα μπορεί να ξεπερνάει τις 200 και να φτάνει μέχρι και τις 400 θερμίδες, επιβαρύνοντάς σας παράλληλα με πολύ λίπος και ζάχαρη. Περιοριστείτε λοιπόν σε πιο απλές γεύσεις.

Μια καλή αρχή για να γλιτώνετε θερμίδες είναι να ξεκινήσετε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο. Αν μέχρι τώρα πίνατε τον καφέ σας με ζάχαρη ή προσθέτατε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, αυτή η αλλαγή μεσοπρόθεσμα είναι ικανή να κάνει τη διαφορά στο βάρος σας.

*Μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα ροφήματα

Τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και γενικά τα ζαχαρούχα ροφήματα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη επιθυμία για γλυκά και αλμυρά τρόφιμα, σε αποθήκευση λίπους και κατ’ επέκταση σε αύξηση του βάρους σας.

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να μένετε ενυδατωμένοι πίνοντας νερό και πράσινο τσάι. Στην περίπτωση που τα αναψυκτικά αποτελούν μια σταθερή διατροφική σας συνήθεια, δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε με ανθρακούχο νερό στο οποίο έχετε βυθίσει φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γλιτώνετε καθημερινά έναν σημαντικό αριθμό θερμίδων.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024