Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αμ' έπος, άμ' έργον ο Ανδρουλάκης: το βράδυ στην TV δίνει στοιχεία και για το νόμιμο και για το ηθικό και καταθέτει μήνυση στον Αδωνι που για Predator έπεα πτερέοντα και από τηγανίτα τίποτα

Χρυσή Αυγή – Συνήγοροι ΠΑΜΕ : Αναντίστοιχες με τη βαρύτητα των πράξεων οι ποινές του δικαστηρίου

Χρυσή Αυγή – Συνήγοροι ΠΑΜΕ : Αναντίστοιχες με τη βαρύτητα των πράξεων οι ποινές του δικαστηρίου

«Η απόφαση του Δικαστηρίου για την επιβολή των ποινών στους κατηγορούμενους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής είναι αναντίστοιχη με τη βαρύτητα των πράξεων για τις οποίες τους καταδίκασε.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Την αναντιστοιχία των ποινών με τη βαρύτητα των πράξεων των χρυσαυγιτών σημειώνουν σε δήλωσή τους οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση του 2013.

Όπως τονίζουν το δικαστήριο «όχι μόνο δεν εξάντλησε τα ήδη σημαντικά μειωμένα πλαίσια ποινών που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, αλλά ιδιαίτερα στους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν είτε για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση είτε για τις δολοφονικές επιθέσεις της, όπως και για τις υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις της, το ύψος των ποινών είναι χαμηλότερο από το συνηθισμένο για τέτοια αδικήματα».

Αναφέρουν:

«Η απόφαση του Δικαστηρίου για την επιβολή των ποινών στους κατηγορούμενους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής είναι αναντίστοιχη με τη βαρύτητα των πράξεων για τις οποίες τους καταδίκασε.

Το Δικαστήριο όχι μόνο δεν εξάντλησε τα ήδη σημαντικά μειωμένα πλαίσια ποινών που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, αλλά ιδιαίτερα στους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν είτε για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση είτε για τις δολοφονικές επιθέσεις της, όπως και για τις υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις της, το ύψος των ποινών είναι χαμηλότερο από το συνηθισμένο για τέτοια αδικήματα.

Ειδικά, μάλιστα, στην υπόθεση της δολοφονικής ενέδρας σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η οποία ανέδειξε εμφατικά τις ισχυρές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους της Ζώνης, τους εφοπλιστές κ.ά., το Δικαστήριο, παρά την επιβολή βασικών ποινών φυλάκισης, ύψους δύο ετών, για τα αδικήματα για τα οποία τους καταδίκασε, σε φανερή αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, επέβαλε τελικές συγχωνευτικές ποινές κατώτερες ακόμη και από αυτές που εκείνη πρότεινε.

Είναι το αρνητικό επιστέγασμα της εσφαλμένης μετατροπής του κατηγορητηρίου από το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας -όπως αποδείχτηκε από την αποδεικτική διαδικασία ότι ήταν- στα πλημμελήματα της επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, η οποία οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα στην παραγραφή των σχετικών αδικημάτων και στην τελική ατιμωρησία των δραστών.

Είναι επιβεβλημένο και αναμένουμε από το Δικαστήριο, με την απόφασή του, να οδηγήσει τους ναζιστές εγκληματίες στη φυλακή, όπως απαιτούν τα θύματα των αποτρόπαιων εγκληματικών τους πράξεων και το αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
Cookies