Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα, διπλασιάστηκαν οι νεκροί στην Ιταλία

Κοροναϊός : Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα, διπλασιάστηκαν οι νεκροί στην Ιταλία

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, τη χώρα θρήνησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και αποτέλεσε το αρχικό επίκεντρο στην Ευρώπη. Παράλληλα, παρατηρείται διπλασιασμός των θανάτων, με τις αρχές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αυστηρά μέτρα

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, τη χώρα θρήνησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και αποτέλεσε το αρχικό επίκεντρο στην Ευρώπη. Παράλληλα, παρατηρείται διπλασιασμός των θανάτων, με τις αρχές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αυστηρά μέτρα.

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 83 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν 8.804 νέα κρούσματα κοροναϊού. Χθες, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 7.332 και οι νεκροί σε 43.

Συνεχίζεται, δηλαδή, η επιδείνωση των τελευταίων ημερών, με μεγάλη αύξηση των νεκρών. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εισαχθεί 586 ασθενείς, 47 περισσότεροι από χθες.

Σε ετοιμότητα για νέα μέτρα

Με αυτά τα δεδομένα, η Ιταλία ενδέχεται να αναγκαστεί σχετικά σύντομα να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κοροναϊού.

O καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τομέα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου Γκάλι του Μιλάνου, σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «La 7», τόνισε ότι πιθανόν να πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των επιβαινόντων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να καλύπτει μέχρι ενός ορίου τη χωρητικότητά τους (η οποία σήμερα συχνά ξεπερνά το 80%) ή και να εγκριθούν «κυλιόμενα ωράρια» για τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 50% των μαθητών λυκείου θα μπορούσε να παρακολουθεί, εναλλάξ, τα μαθήματα από το σπίτι, μέσω τηλεκπαίδευσης, με ενίσχυση και της τηλεργασίας των ενηλίκων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκάλι, επίσης, «καλό θα είναι να εξετασθεί σχετικά σύντομα και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην περιοχή του Μιλάνου».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024