Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γαλλία : Με... εξοδόχαρτο θα κυκλοφορούν τη νύχτα οι πολίτες

Κοροναϊός – Γαλλία : Με… εξοδόχαρτο θα κυκλοφορούν τη νύχτα οι πολίτες

Στην προσπάθεια της να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα κοροναϊού η Γαλλική κυβέρνηση επιβάλλει από την Παρασκευή νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι κάτοικοι εννέα γαλλικών πόλεων όπου θα επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους εκείνη την περίοδο για λόγους εργασίας ή για ταξίδια που έχουν κλείσει από προηγουμένως δεδομένου ότι μπορούν να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα επιτρέπεται η διανομή φαγητού από εστιατόρια στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που θα επηρεάσει περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Επί ποδός η Αστυνομία

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως 12.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας που θα ισχύσει από το Σάββατο.

Η αστυνομία δεν θα επιβάλει τον «κανόνα των έξι» στις ιδιωτικές συναθροίσεις, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις χθες, Τετάρτη, προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα των μολύνσεων κοροναϊού.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024