Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάμε Δανάη!» : H Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μιλά για την γυναικεία ενδυνάμωση

«Πάμε Δανάη!» : H Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μιλά για την γυναικεία ενδυνάμωση

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μίλησε για τη ζωή της, τα παιδιά της και την ισορροπία που προσπαθεί να διατηρεί ανάμεσα στην οικογένειά της και το έργο της, για τις νίκες της Ιστορίας αλλά και για τους στόχους του αύριο

Mια σειρά από ομιλίες που φέρνουν στο επίκεντρο της συζήτησης την ισότητα και την γυναικεία ηγεσία, άνοιξε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, με καλεσμένη την Πρόεδρο του “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και με θέμα “Γυναίκες: για μια θέση στην Ιστορία”.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μίλησε για τη ζωή της, τα παιδιά της και την ισορροπία που προσπαθεί να διατηρεί ανάμεσα στην οικογένειά της και το έργο της, για τις νίκες της Ιστορίας αλλά και για τους στόχους του αύριο.

«Θυμάμαι η κόρη μου, Καρολίνα ήταν 3 ετών και επαναστατούσε γιατί δεν ήμουν η μαμά που θα πήγαινα κάθε μέρα να την παίρνω από το σχολικό, από τον παιδικό σταθμό. Προσπάθησα σε αυτή την ηλικία να την βάλω κάτω και να της πω ότι θέλω να είμαι καλή μαμά αλλά θέλω κι αυτό που έχω μέσα μου.

Να δώσω κάτι γύρω μου, να δημιουργήσω, της έλεγα, δυνατότητες για τα παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές, να είναι καλό το σχολείο τους, να τους φροντίζουν.

Όλα αυτά θέλω να τα κάνω. Προσπαθώ να βρω μια ισορροπία, της έλεγα. Σε αγαπάω, το ξέρεις, μέχρι τον πιο μακρινό πλανήτη αλλά θέλω να κάνω κι αυτά. Να είμαι δίπλα σου και να είμαι μια μαμά που δεν μπορώ να κάνω και όλα τα άλλα που έχω στην ψυχή μου, στο μυαλό μου, στην καρδιά μου, αυτό δεν θα κάνει καλύτερη μαμά».

Δε δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει και την ηλικία της:

«Γίνομαι 65 τον Δεκέμβριο. Μου αρέσει που μεγαλώνω. Αυτά δεν τα συζητάμε πολλές φορές με τις γυναίκες και προσπαθούν να μας βάλουν στα στερεότυπα “η νεότητα”, “οι νέες ηλικίες”… Να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή που περνάει κι αφήνουμε κάτι πίσω μας, δημιουργούμε.

Το ότι μαθαίνεις και να πέφτεις και να σηκώνεσαι και να να κλαις και να γελάς και να στεναχωριέσαι και να αντιδράς και να αισθάνεσαι ότι δεν σου δόθηκε αυτό που άξιζες να το πάρεις… Αυτά όλα να τα κεφαλαιοποιούμε και να τα κάνουμε δύναμη για να δίνουμε και σε άλλες γυναίκες».

Τέλος η ίδια αποκάλυψε μια πτυχή της κανονικότητάς της είναι και η σχέση της με την κουζίνα:

«Έμαθα να μαγειρεύω όταν πήγαν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο κι έβλεπα τις άλλες μαμάδες να φέρνουν κανελόνια στην κατάψυξη ή το κέικ. Κι έλεγα είμαι έξυπνη γυναίκα και δεν μπορώ να κάνω πέντε συνταγές. Αισθανόμουν μειονεκτικά έναντι των άλλων μαμάδων.

Έμαθα και, όπως λέει και ο Θόδωρος, μας κόστισε λίγο παραπάνω γιατί έπαιρνα τηλέφωνο τη μαμά μου από τη Βοστόνη ή την Αγγλία για να μου πει ακριβώς τη συνταγή».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Πάμε Δανάη» :

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024