Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Γεννηματά - Τασούλα για διακομματική νομοθέτηση του εκλογικού αποκλεισμού των χρυσαυγιτών

Συνάντηση Γεννηματά – Τασούλα για διακομματική νομοθέτηση του εκλογικού αποκλεισμού των χρυσαυγιτών

Τον Πρόεδρο της Βουλής επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά και του παρέδωσε επιστολή για τη «Χρυσή Αυγή». Η κα Γεννηματά ζητά τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με σκοπό την κοινή νομοθετική παρέμβαση από όλα τα κόμματα για τον αποκλεισμό από τις εκλογές της Χρυσής Αυγής, των μελών της αλλά και για κάθε πιθανό παρακλάδι της

Τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και του παρέδωσε επιστολή για τη «Χρυσή Αυγή», με την οποία η κα Γεννηματά ζητά τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με σκοπό την κοινή νομοθετική παρέμβαση από όλα τα κόμματα για τον αποκλεισμό από τις εκλογές της Χρυσής Αυγής, των μελών της αλλά και για κάθε πιθανό παρακλάδι της.

Δεν χωρούν δικαστικές παρεμβάσεις

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής η κα Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ζήτησα σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει η αρμόδια διαρκής επιτροπή της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο τη νομοθετική επεξεργασία που θα κλείσει οριστικά το δρόμο στις επόμενες εκλογές στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», σε μέλη και στελέχη της, αλλά και σε κάθε παρακλάδι της.

Μπορούμε να συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε αυτήν την κατεύθυνση. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν χωρά διχαστικές αντιπαραθέσεις. Μόνο όλοι μαζί κλείνουμε το δρόμο και τελειώνουμε τους νεοναζί.

Μετά τη δικαστική κρίση η ευθύνη μετατοπίζεται στη Βουλή

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στην πολύκροτη και πολύχρονη δίκη της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί, αναμφίβολα, έναν σημαντικό σταθμό στην πρόσφατη ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αναγνωρίζεται πλέον, με δικαστική απόφαση, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα έδρασε και λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση.

Μετά τη δικαστική κρίση, η ευθύνη της οργανωμένης Πολιτείας μετατοπίζεται στο νομοθετικό πεδίο. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να εισαχθούν άμεσα, στην ισχύουσα νομοθεσία, ειδικές προβλέψεις, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική συμμετοχή στις εκλογές προσώπων και συνδυασμών υποψηφίων με αποδεδειγμένη εγκληματική δράση, που μάλιστα κατατείνει στην προσβολή της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά την έννοια του άρθρου 29 του Συντάγματος.

Η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, που οφείλει να ενώνει όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν προσφέρεται για διχαστική αντιπαράθεση η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι, υπερβαίνοντας τις πολιτικές μας διαφορές, να επιδείξουμε σύνεση και την αναγκαία ελάχιστη συνεννόηση για κοινές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω, προτείνουμε και ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με μόνο αντικείμενο τη συζήτηση και την από κοινού επεξεργασία νομοθετικής παρέμβασης ώστε να αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε επικείμενες εκλογές όχι μόνο η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και τα καταδικασμένα διευθυντικά της στελέχη και μέλη, αλλά και κάθε πιθανό παρακλάδι ή παράγωγο της.

Με εκτίμηση,

Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024