Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σφάζονται» κυβέρνηση - αντιπολίτευση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

«Σφάζονται» κυβέρνηση – αντιπολίτευση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλος Χρηστίδης για τον ποινικό κώδικα

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλος Χρηστίδης για τον ποινικό κώδικα και τις αλλαγές που αυτός έφερε στις ποινές των κατηγορουμένων με αφορμή τις καταγγελίες Κοντονή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό θέμα, καθώς ο ποινικός κώδικας άλλαξε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, για να πέσουν στα μαλακά όσοι είχαν σχέση με την τρομοκρατία και τώρα πιάνει και τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Για τις καταγγελίες Κοντονή, υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός ανοίγει το δημόσιο διάλογο με μια αποκάλυψη και σε αυτό πρέπει να τοποθετηθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρακιώτης κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι τη μέρα της ιστορικής απόφασης, εκείνη προσπαθεί να δηλητηριάσει τον ελληνικό λαό, ενώ για τον κ. Κοντονή υποστήριξε πως εξυπηρετεί αλλότρια πολιτικά συμφέροντα εκτός ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και ορθώς διεγράφη.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μαρκόπουλου περί ήπιων ποινών με τον νέο ποινικό κώδικα, ο κ. Σαρακιώτης ισχυρίστηκε πως πλέον το μίνιμουν για την ισόβια κάθειρξη είναι τα 16 χρόνια, όταν πριν από την αλλαγή ήταν τα 15.

Ο κ. Χρηστίδης αναρωτήθηκε τι εξυπηρετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έφερε τις αλλαγές και τόνισε πως οι αλλαγές αυτές αλλάζουν προς τα κάτω τα όρια στη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία αίσθηση της πραγματικότητας όταν έφερε αυτό ή είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους, το οποίο πρέπει να μας το αποκαλύψουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει τρόπο να αλλάξει η διάταξη για τη συμμετοχή σε εκλογές μέσα από τη φυλακή, ο κ. Μαρκόπουλος χωρίς να το διαβεβαιώνει ή να το διαψεύδει απάντησε πως η συζήτηση έχει ανοίξει.

Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε ξανά στις προβλέψεις του νέου ποινικού κώδικα τονίζοντας πως ενώ με τον προηγούμενο προβλεπόταν πραγματική αίτησης της ποινής στο 1/3, τώρα προβλέπεται στα 2/5 αυτής.

Τέλος, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε πως το πολιτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές ώστε οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να μην μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024