Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός Διατροφής : Το απόλυτο εγχειρίδιο της υγιεινής ζωής θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στο Vita

Οδηγός Διατροφής : Το απόλυτο εγχειρίδιο της υγιεινής ζωής θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στο Vita

Η INTERAMERICAN και το Ινστιτούτο Prolepsis γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τον πληρέστερο Οδηγό Διατροφής, αποκλειστικά στο vita.gr

Τι σημαίνει «μια μερίδα γαλακτοκομικά»; Πώς πρέπει να υπολογίζουμε το περιεχόμενο του πιάτου μας με βάση την ηλικία, το φύλο ή τον τρόπο ζωής μας; Και, τελικά, πώς μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι θα κάνουμε σωστές διατροφικές επιλογές σε μια καθημερινότητα που μας βομβαρδίζει με υποχρεώσεις – αλλά και με αμέτρητες πληροφορίες; Σε τέτοιου είδους ερωτήματα, που συχνά μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθειά μας για μια πιο υγιεινή διατροφή, έρχεται να απαντήσει ο Οδηγός Διατροφής που ανέπτυξε η INTERAMERICAN με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτο Prolepsis, και ο οποίος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, αποκλειστικά από το vita.gr.

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή

Από την υγιή σωματική ανάπτυξη των βρεφών και των παιδιών, μέχρι την διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης των ηλικιωμένων, η ισορροπημένη διατροφή έχει κομβική σημασία σε κάθε στάδιο της ζωής μας. Ο Οδηγός Διατροφής, το πληρέστερο και πλέον σύγχρονο εγχειρίδιο για τη διατροφή όλης της οικογένειας, προσφέρει στον αναγνώστη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσει να την εντάξει στη ζωή του.

Το online διατροφικό εργαλείο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα του vita.gr, όπου θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση γύρω από τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και ζητήματα. Την εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 10:00 θα συντονίσει η διευθύντρια του Vita, κυρία Φωτεινή Βασιλοπούλου, ενώ θα συμμετέχουν η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis και ο κύριος Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της INTERAMERICAN.

Η επιστήμη συναντά την ελληνική παράδοση

Στην Ελλάδα, η αναζήτηση της διατροφικής ισορροπίας δεν είναι πρόσφατη «μόδα»: Η «ελληνική παραδοσιακή διατροφή», παρακλάδι της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει ανακηρυχθεί και «Άυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας» από την UNESCO, ήταν και παραμένει ένα από τα πιο διάσημα υγιεινά διατροφικά πρότυπα παγκοσμίως.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μάς απομακρύνουν όλο και περισσότερο από τις υγιεινές συνήθειες των παππούδων μας. Στον Οδηγό Διατροφής, η ελληνική διατροφική παράδοση συναντά τη σύγχρονη επιστημονική εξειδίκευση και αναλύεται με τρόπο που μας επιτρέπει να την εντάξουμε με ευκολία στην καθημερινότητά μας.

Για τη δημιουργία του Οδηγού, που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Prolepsis και επιστημονική υπεύθυνη την κυρία Λινού, συνεργάστηκαν σαράντα και πλέον ειδικοί επιστήμονες και πανεπιστημιακοί καθηγητές από διακεκριμένα ιδρύματα, όπως η Σχολή Αθηνών και Κρήτης, το Χαροκόπειο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι προχώρησαν σε κριτική ανασκόπηση της πιο πρόσφατης σχετικής βιβλιογραφίας, λύνοντας διατροφικούς «γρίφους» που ξεπερνούν κατά πολύ τις γνώσεις του μέσου ανθρώπου.

Εγχειρίδιο υγιεινής ζωής

Στις σελίδες του Οδηγού Διατροφής παρουσιάζονται οργανωμένα, συνοπτικά και κατανοητά όλα τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς, δημιουργώντας ένα εύχρηστο εγχειρίδιο. Εκεί μπορούμε να βρούμε τις πλέον σύγχρονες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες γύρω από την υγιεινή διατροφή, αλλά και πρακτικές συμβουλές για την επίτευξη της διατροφικής ισορροπίας στα βρέφη, τα παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες, τους ηλικιωμένους, τις εγκύους και τις θηλάζουσες – με λίγα λόγια σε όλη την οικογένεια, βάσει της φάσης ζωής στην οποία βρίσκεται το κάθε μέλος της.

Με στόχο την πρόληψη και την ευζωία, ο Οδηγός Διατροφής μας βοηθά να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών ασθενειών και επιτρέποντάς μας να ζήσουμε ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.

Συνεχίζοντας ένα σημαντικό έργο

Ο Οδηγός Διατροφής αποτελεί τη συνέχιση ενός σημαντικού εγχειρήματος του Ινστιτούτου Prolepsis, και συγκεκριμένα της έκδοσης το 2014 δύο Εθνικών Διατροφικών Οδηγών Ενηλίκων και Παιδιών. Το έργο, οι συστάσεις του οποίου έχουν υιοθετηθεί και προωθηθεί από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Υγείας και Θρησκευμάτων, τώρα ενοποιείται και επικαιροποιείται με την υποστήριξη της INTERAMERICAN. Μπορείτε να κατεβάσετε τον Οδηγό Διατροφής δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από αυτό το link και να βελτιώσετε και εσείς την ζωή σας με Οδηγό την διατροφή!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024