Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα

Κοροναϊός : Σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα

Συνολικά επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό

Νέα εστία υπερμετάδοσης του κοροναϊού εντοπίστηκε στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα για 10 μέρες.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, συνολικά επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

Η συνεχής διακομιδή ηλικιωμένων στις Μονάδες Λοιμωδών όπου νοσηλεύονται κι άλλα είκοσι περίπου άτομα αρχίζει να δοκιμάζει πλέον και τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας.

Eξάλλου, τα Ιωάννινα είναι μια από τις περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε κατάσταση «alert» λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σε καραντίνα το γηροκομείο

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.

Αναζωπύρωση κρουσμάτων στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες που αναφέρουν αναζωπύρωση του κοροναϊού στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, όπου είχαν εντοπιστεί πολλά κρούσματα στις αρχές του μήνα που ήδη νοσηλεύονται.

Τέσσερα άτομα από το γηροκομείο βρέθηκαν θετικά στον ιό. Έχει ήδη κληθεί το ΕΚΑΒ προκειμένου να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει σε νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα στο εν λόγω γηροκομείο.

Τελικά, τα κρούσματα στους φιλοξενούμενους και το προσωπικό του οίκου ευγηρίας ανήλθαν σε πάνω από 45. Ήδη ένας 79χρονος άνδρας που φιλοξενείτο εκεί έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό.

Ερωτήματα πάντως δημιουργούνται για το πώς ο κοροναϊός κατάφερε και πάλι να «τρυπώσει» στο ίδιο γηροκομείο, τη στιγμή που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» τόσο του ΕΟΔΥ όσο και των αρχών, καθώς έχει γίνει και εισαγγελική παρέμβαση.

Συναγερμός και σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο

Συναγερμός έχει σημάνει και σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μια 87χρονη που φιλοξενείται σε αυτό, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε τη Δευτέρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η ηλικιωμένη υποβλήθηκε σε τεστ κοροναϊού και βγήκε θετική. Η 87χρονη νοσηλεύεται στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου, ενώ η κατάσταση της είναι επιβαρυμένη.

Στο γηροκομείο απασχολούνται, συνολικά, 20 νοσηλευτές και φιλοξενούνται 50 ηλικιωμένοι, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση και τα τεστ στο χώρο από τον ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, ένα 4χρονο παιδί που διαγνώστηκε με κοροναϊό στην Πάτρα, μεταφέρθηκε στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί, ενώ ακόμη έξι κρούσματα εντοπίστηκαν στο οχηματαγωγό «Διονύσιος Σολωμός», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 10. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στον Πειραιά και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024