Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας : Με το Oruc Reis στην περιοχή δεν πάμε σε διερευνητικές 

Πέτσας : Με το Oruc Reis στην περιοχή δεν πάμε σε διερευνητικές 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρο, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις και αν επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις

«Όσο υπάρχει το Ορούτς Ρέις στην περιοχή δεν πρόκειται να πάμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Πέτσας τόνισε ότι – όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Σαρλ Μισέλ κατά τη χθεσινή επικοινωνία τους – η Ελλάδα θα ζητήσει να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας καθώς η Άγκυρα δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρο, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις και αν επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθητέε η κυβέρνηση, τόνισε ότι θα τα αναπτύξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι η ΕΕ δε θα υπαναχωρήσει από αυτό που καλλιέργησε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς η πολιτική του κατευνασμού δε θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι ξεκάθαρο και άφορα μόνο τις θαλάσσιες ζώνες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θέλουμε να διευθετηθούν οι διαφορές μας και το αποδείξαμε με τις συμφωνίες που προχωρήσαμε με την Αίγυπτο και την Ιταλία». Αν δεν τα βρούμε – πρόσθεσε – υπάρχει και το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για καμία ελληνική κυβέρνηση που να άφορα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ανέμενε την τούρκικη κίνηση με το Ορούτς Ρέις μετά από τη συνάντηση που είχαν οι κύριοι Δένδιας και Τσαβούσογλου, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως προσωπικά δεν τον ξάφνιασε η τουρκική μεταστροφή και οι εταίροι που πίστευαν ότι η Άγκυρα είναι αξιόπιστη, διαπίστωσαν την αναξιοπιστία της.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024