Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανός ΥΠΕΞ σε Τουρκία : Σταματήστε τα παιχνίδια - Είμαστε αλληλέγγυοι σε Ελλάδα και Κύπρο

Γερμανός ΥΠΕΞ σε Τουρκία : Σταματήστε τα παιχνίδια – Είμαστε αλληλέγγυοι σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας λίγο πριν αναχωρήσει για τα ταξίδια του σε Κύπρο και Ελλάδα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία καλώντας την  να αποφεύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Την έντονη αντίδραση της Γερμανίας η οποία είχε πρωτοστατήσει το προηγούμενο διάστημα στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, έχει προκαλέσει η απόφαση της Τουρκία να εκδώσει Navtex για σεισμικές έρευνες κοντά στο Καστελλόριζο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας λίγο πριν αναχωρήσει για τα ταξίδια του σε Κύπρο και Ελλάδα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία καλώντας την  να αποφεύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εταίρους της στην ΕΕ.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο Μάας προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.

Γιατί ο Μάας ακύρωσε το ταξίδι στην Τουρκία

Σε Ελλάδα και Κύπρο, όμως όχι στην Τουρκία, θα βρεθεί εντός της ημέρας ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Ο γερμανός ΥΠΕΞ, θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στη Λευκωσία με τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και στη συνέχεια με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Αργά το απόγευμα θα φτάσει στην Αθήνα όπου το βράδυ θα έχει συνάντηση στις 19:00 με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν θα πάει στην Τουρκία

Αυτό το θέμα θα βρισκόταν και στην ατζέντα των συναντήσεων που σκόπευε να έχει ο κ. Μάας στην Αγκύρα. Το ταξίδι αυτό τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ερωτηθείς από την Deutsche Welle στο κυβερνητικό μπρίφινγκ για τους λόγους της ακύρωσης του ταξιδιού στην Τουρκία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ, περιορίστηκε στη δήλωση ότι ο κ. Μάας αποφάσισε να ταξιδέψει μόνο στη Λευκωσία και την Αθήνα.

Πηγές στο Βερολίνο επισημαίνουν όμως ότι με τη στάση της Άγκυρας τις τελευταίες ημέρες, μια επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών δεν θα είχε «κανένα νόημα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024