Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Σούζαν Ίτον : Οι αντιφάσεις πρόδωσαν τον 28χρονο - Τι κατέθεσε ο αστυνομικός

Δολοφονία Σούζαν Ίτον : Οι αντιφάσεις πρόδωσαν τον 28χρονο – Τι κατέθεσε ο αστυνομικός

Με την κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας Χανίων, ο οποίος συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις έρευνες, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της Σούζαν Ίτον.

Συγκλονίζουν τα όσα διαδραματίζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου όπου σήμερα αναβιώνει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της, Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Με την κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας Χανίων, ο οποίος συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις έρευνες, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της Σούζαν Ίτον.

«Τελευταία φορά η Ίτον εντοπίστηκε από κάμερα της Ορθοδόξου Ακαδημίας. Μαζέψαμε υλικό από κάμερες στην περιοχή και ξεκινήσαμε τις έρευνες», ανέφερε ο αστυνομικός.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, κατά την εξέταση του υλικού εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του δράστη. «Ήταν χαρακτηριστικό το αυτοκίνητο του δράστη. Λευκό Hyundai με αεροτομή στο πίσω μέρος. Δεν περνάνε πολλά όπως αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως το αυτοκίνητο εντοπίστηκε να περνά αρκετές φορές από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 28χρονο Χανιώτη στις 15 Ιουλίου.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο αστυνομικός η συμπεριφορά του ήταν ύποπτη από την αρχή γεγονός που έκανε τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως είχαν επιτέλους φτάσει στον ένοχο. «Ο δράστης ήταν από την αρχή προβληματικός. Η συμπεριφορά του ήταν προβληματική. Είχε τρομερό άγχος και αγωνία. Έπεφτε σε αντιφάσεις», σημείωσε ο αστυνομικός.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο 28χρονος είχε περίεργη συμπεριφορά από την πρώτη κιόλας στιγμή της προσαγωγής του. «Υπήρχε μια ένταση όταν πήγαμε να τον προσαγάγουμε. Βγήκε από το σπίτι τρέμοντας με δάκρυα στα μάτια. Όλοι οι υπόλοιποι που είχαμε προσαγάγει ήταν απόλυτα φυσιολογικοί στη συμπεριφορά τους. Αυτός δεν ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός, ο 28χρονος αρχικά προσπαθούσε να αποκρύψει στοιχεία αλλά όταν διαπίστωσε τις αντιφάσεις στις οποίες είχε πέσει ομολόγησε την πράξη του.

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει το creta24.gr, πως ο κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης, όταν ρωτήθηκε από την έδρα, αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Η κατάθεση της αδελφής της Σούζαν Ίτον

Νωρίτερα κατέθεσαν η αδερφή της Σούζαν Ίτον αλλά κι οι δύο άνδρες που εντόπισαν τη σορό της στο γερμανικό καταφύγιο, όπου την είχε πετάξει ο δράστης.

Μετά την κατάθεση του αστυνομικού η δικηγόρος της οικογένειας Ίτον υπέβαλλε αίτημα για να κληθεί να καταθέσει μια γυναίκα που ο κατηγορούμενος είχε επιχειρήσει να τη χτυπήσει με το αυτοκίνητο του.

Το αίτημα, απορρίφθηκε καθώς η κατάθεση της γυναίκας υπάρχει στα αναγνώστεα έγγραφα. Αυτή την ώρα διαβάζονται οι καταθέσεις γυναικών που είχαν δεχτεί επίθεση από τον 28χρονο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο δράστης είχε δράσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και στην περίπτωση της Αμερικανίδας Βιολόγου και είχε επιχειρήσει να τις χτυπήσει με το αυτοκίνητό του, με χαμηλή ταχύτητα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024