Κοροναϊός : Πάνω από 180 χώρες εντάχθηκαν στο μηχανισμό Covax, μεταξύ αυτών και η Κίνα
Δυναμώνει ο μηχανισμός Covax που έχει ως στόχο να χρηματοδοτήσει εμβόλια κατά της COVID-19 ώστε να διανεμηθούν δίκαια σε πλούσιες και σε φτωχές χώρες
Περισσότερες από 180 χώρες δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να χρηματοδοτήσει εμβόλια κατά της COVID-19 ώστε να διανεμηθούν δίκαια σε πλούσιες και σε φτωχές χώρες.
Οι χώρες αυτές ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την παγκόσμια πρόσβαση σε εμβόλια εναντίον του κοροναϊού, ανακοίνωσε η επιστημονική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού δρ Σούμια Σουαμινάθαν.
Πρόσβαση σε οικονομικά εμβόλια
Τα στοιχεία αυτά, που ανέφερε η δρ Σούμια Σουαμινάθαν, καταγράφουν αύξηση από τις 170 χώρες, ανάμεσά τους η Κίνα, που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Συμμαχία για τα Εμβόλια (Gavi).
Η συμμαχία αυτή συνεργάζεται με τον ΠΟΥ για τη χρηματοδοτική διευκόλυνση του μηχανισμού COVAX που προβλέπει την ισότιμη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτά εμβόλια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Ο Βιλντόζα πήρε το… πορτοφόλι του Πετρούσεφ και χάρισε τη νίκη στη Βίρτους (vids)
- Κρήτη: Θλίψη για τον αθλητή ΑμεΑ που πέθανε μετά από τροχαίο – Είχε καθηλωθεί σε αμαξίδιο πριν από 23 χρόνια μετά από τροχαίο
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
- «Υπάρχει και φιλότιμο»: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου




