Η «άγρια» παγωμένη ομορφιά των τοπίων της Ισλανδίας, προκαλεί δέος και μια τάση για εξερεύνηση

Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης, ευρισκόμενη στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία, τις Νήσους Φερόες και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 366.700 κάτοικους,[1] σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2020, και πρωτεύουσά της είναι το Ρέικιαβικ.

Κατά μια ερμηνεία, ταυτίζεται με το νησί Θούλη που επισκέφτηκε ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης στο ταξίδι που έκανε τον 4ο αιώνα π.Χ., περί τα 332 – 310 π.Χ. Η Εθνική εορτή στη χώρα είναι ανήμερα της 17ης Ιουνίου.

Η Ισλανδία διαθέτει οικονομία αγοράς με σχετικά χαμηλή φορολογία, σε σύγκριση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ. Διατηρεί ένα σκανδιναβικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που παρέχει καθολική υγειονομική περίθαλψη και τριτοβάθμια εκπαίδευση στους πολίτες του. Η Ισλανδία κατέχει υψηλή οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και ισότητα, σύμφωνα με το el.wikipedia.org.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αρκετές για να μπορέσει να αισθανθεί κανείς το δέος και τον ενθουσιασμό που προσφέρει μία τόσο «μαγευτικά» όμορφη χώρα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr