Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο άδειασμα Φάουτσι στον Τραμπ για τα περί «θεραπείας» του από τον κοροναϊό

Νέο άδειασμα Φάουτσι στον Τραμπ για τα περί «θεραπείας» του από τον κοροναϊό

Για όσα διατυμπανίζει ο Ντόναλντ Τραμπ περί «θεραπείας του» από τον κοροναϊό, αλλά και για την αποτελεσματική χρήση της μάσκας, μίλησε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Αντονι Φάουτσι, «αδειάζοντας» για άλλη μια φορά τον αμερικανό πρόεδρο.

Οι αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ, που συγχαίρει τον εαυτό του για την ανάρρωσή του από την Covid-19 χάρη σε φαρμακευτική αγωγή την οποία περιγράφει ως «θεραπεία» της νόσου, μπορεί να προκαλέσουν «μεγάλη σύγχυση», δήλωσε χθες ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Αντονι Φάουτσι.

Προσεκτικός για τα αντισώματα…

Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων και παγκοσμίως αξιοσέβαστος επιστήμονας, αναφέρθηκε επίσης στην «εκδήλωση υπερμετάδοσης» του κοροναϊού που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία φέρεται να μολύνθηκαν με Covid-19 δεκάδες προσκεκλημένοι.

«Νομίζω ότι πραγματικά εξαρτάται από το τι εννοεί κανείς με τη λέξη θεραπεία, επειδή αυτή η λέξη προκαλεί μεγάλη σύγχυση», δήλωσε ο Φάουτσι στο CBS Radio.


Ο δρ. Φάουτσι μίλησε και για την αποτελεσματική χρήση της μάσκας… (Reuters)

«Εχουμε καλές φαρμακευτικές αγωγές για ανθρώπους που έχουν ασθενήσει σοβαρά και νοσηλεύονται», δήλωσε ο γιατρός, αναφέροντας διάφορα φάρμακα που έχουν ήδη δοκιμαστεί πειραματικά σε χιλιάδες ασθενείς, όπως το αντιϊκό φάρμακο ρεμδεσιβίρη και το κορτικοστεροειδές φάρμακο δεξαμεθαζόνη, που χορηγήθηκαν στον αμερικανό πρόεδρο.

Αλλά ο δρ. Φάουτσι ήταν προσεκτικός για φαρμακευτικές αγωγές που βασίζονται σε «μονοκλωνικά» αντισώματα, όπως αυτή που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, επαινόμενη από τον πρόεδρο Τραμπ, ή τη φαρμακευτική Eli Lilly.

«Αφήνουν υποσχέσεις σε κλινικές δοκιμές, αλλά συνολικά η αποτελεσματικότητα ή η ασφάλειά τους δεν έχει ακόμη αποδειχθεί», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος.

Η φαρμακευτική αγωγή με Regeneron έχει δώσει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές κλινικές δοκιμές σε 275 ασθενείς.

Η «εκδήλωση υπερμετάδοσης»

Ερωτηθείς για τη χρησιμότητα της μάσκας μετά τη θετική διάγνωση με κοροναϊό πολλών προσκεκλημένων στην τελετή της 26ης Σεπτεμβρίου στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, ο Φάουτσι είπε ότι «τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους».

«Είχαμε εκδήλωση υπερμετάδοσης στον Λευκό Οίκο (όπου) οι άνθρωποι ήταν κοντά ο ένας στον άλλο και δεν φορούσαν μάσκες», είπε.


Η «εκδήλωση υπερμετάδοσης» (φωτογραφία White House)

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι φέρονται να μολύνθηκαν με τον ιό κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής που διοργανώθηκε για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας από τον Τραμπ της Ειμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οσον αφορά τις ανησυχίες που διατυπώνουν ορισμένοι αναφορικά με τη βιαστική επιστροφή του Τραμπ στα καθήκοντά του και σε δημόσιες εκδηλώσεις, ο Φάουτσι τόνισε ότι εμπιστεύεται την ιατρική ομάδα του προέδρου.

«Μπορώ να σας πω ότι θα τον εξετάσουν (…) για να μάθουν αν είναι μολυσμένος», είπε. «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα του κάνουν τεστ πριν τον αφήσουν να βγει έξω», συμπλήρωσε ο Φάουτσι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024