Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάουτσι : Πολύ πιθανό η θεραπεία αντισωμάτων κατά του κοροναϊού να βοήθησε τον Τραμπ

Φάουτσι : Πολύ πιθανό η θεραπεία αντισωμάτων κατά του κοροναϊού να βοήθησε τον Τραμπ

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του, σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι είπε ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του, σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο Φάουτσι επισήμανε, επίσης, ότι η πανδημία Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό» υπογράμμισε ο Φάουτσι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τοtweet που έστειλε ο πρόεδρος Τραμπ, όπου συνέκρινε τη νόσο του νέου κοροναϊού με την εποχική γρίπη.

Η θεραπεία Regeneron Inc

Τα αντισώματα του Regeneron είναι παρόμοια με αυτά που έχουν αναπτυχθεί σε ανθρώπους που νίκησαν τον ιό και επιβίωσαν. Έτσι, στη συμπυκνωμένη δόση που χορηγείται ενδοφλεβίως, τα κατασκευασμένα αντισώματα μπορούν να συγκρατούν τα ιικά σωματίδια και να τα εξουδετερώνουν.

Στόχος είναι, εάν δοθεί νωρίς, σε ασθενείς όπως ο Τραμπ, να σταματήσει την ασθένεια και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πνευμονίας και θανάτου.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, η εταιρία Regeneron γνωστοποίησε τα αποτελέσματα μελέτης σε 300 ασθενείς, βάση των οποίων η θεραπεία με αντισώματα μείωσε το ιικό φορτίο στους εν λόγω ασθενείς. Υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι όσοι πήραν το φάρμακο ήταν λιγότερο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο, καθιστώντας το μία από τις πιο συναρπαστικές νέες υποψήφιες θεραπείες.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024