Κιμ Γιονγκ Ουν : Η Πιονγκγιάνγκ θα συνεχίσει να ενισχύει τον στρατό της
«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, για λόγους αυτοάμυνας και αποτροπής», τόνισε ο Κιμ στην ομιλία αυτή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να ενισχύει τον στρατό της, ανακοίνωσε ο ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας στρατιωτικής παρέλασης που οργανώθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ.
«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, για λόγους αυτοάμυνας και αποτροπής», τόνισε ο Κιμ στην ομιλία αυτή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Η κρατική τηλεόραση άρχισε να μεταδίδει ένα μονταρισμένο βίντεο της ομιλίας και της παρέλασης, η οποία έγινε στην πρόσφατα ανακαινισμένη Πλατεία Κιλ Ιλ Σουνγκ.
Αξιωματούχοι στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον είχαν δηλώσει ότι υπήρχε η πιθανότητα με την ευκαιρία αυτή να παρουσιάσει η Πιονγκγιάνγκ νέα στρατηγικά όπλα. Στα πρώτα πλάνα ωστόσο φαίνονται μόνο συμβατικές δυνάμεις και βαλλιστικοί πύραυλοι πάνω σε οχήματα.
Κανένα κρούσμα στη Β. Κορέα
Ο Κιμ έκανε την εμφάνισή του την ώρα που το ρολόι χτυπούσε μεσάνυχτα. Ντυμένος με γκρι κοστούμι και γραβάτα, χαιρέτισε το πλήθος και δέχτηκε τα λουλούδια που του έδωσαν μικρά παιδιά, περιστοιχισμένος από στρατιωτικούς. Κάποιες στιγμές εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον στρατό επειδή εργάστηκε σκληρά για να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές στη χώρα και να αποτρέψει την πανδημία.
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανακοινώσει κανένα εγχώριο κρούσμα, ένας ισχυρισμός που αμφισβητείται από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.
Μολονότι σε άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών οι παριστάμενοι φορούσαν μάσκες, κανείς στην παρέλαση δεν φαίνεται να φοράει μάσκα. Στην πλατεία πάντως το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ήταν μικρότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
Στο παρελθόν, στις εορταστικές εκδηλώσεις προσκαλούνταν συχνά οι ξένοι διπλωμάτες στην Πιονγκγιάνγκ. Όμως η πρεσβεία της Ρωσίας ανέφερε ότι όλες οι διπλωματικές αποστολές ενημερώθηκαν φέτος «να αποφύγουν όσο μπορούν» τα ταξίδια στην πόλη, να πλησιάσουν στον χώρο της παρέλασης και να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο.
Η τελευταία φορά που προβλήθηκε ζωντανά στην τηλεόραση μια στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα ήταν το 2017, όταν παρουσιάστηκαν πολλοί μεγάλοι διηπειρωτικοί πύραυλοι (ICBM), εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης, τότε, με τις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο του 2018 παρουσιάστηκαν και πάλι σε παρέλαση τέτοιοι πύραυλοι, αλλά κανένα ξένο μέσο ενημέρωσης δεν επιτράπηκε να τους βιντεοσκοπήσις. Λίγο μετά ο Κιμ συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και έκτοτε δεν έχουν εμφανιστεί ξανά σε παρέλαση πύραυλοι ICBM.
North Korea unveils new intercontinental ballistic missile (ICBM) during parade pic.twitter.com/BVxgEqe8pF
— Lucas Tomlinson (@LucasFoxNews) October 10, 2020
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Η πλατφόρμα του θανάτου: Το σκοτεινό μυστικό κάτω από τον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου
- Καταπέλτης ο Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο «λάθος» με την αρχειοθέτηση των υποκλοπών
- LIVE: ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους
- Ημέρα της Νίκης: Ο Τομ Χανκς επιστρέφει στο μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Το μήνυμα του
- Φτώχεια και κλιματική κρίση: Ο θανατηφόρος συνδυασμός στην Ευρώπη
- ΑΕΚ: Η 12άδα που επέλεξε ο Σάκοτα για τον τελικό του BCL με τη Ρίτας
- Κατάμεστο το ΟΑΚΑ για τους Metallica: Μια εκρηκτική βραδιά στην Αθήνα με το απόλυτο metal παραλήρημα
- Οι Metallica στην playlist του τρόμου: Aπό τα δωμάτια βασανιστηρίων στις υπηρεσίες του Χέγκσεθ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442