Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «διπλώσει» τις νίκες στα φιλικά παιχνίδια της εβδομάδας. Οι Ερυθρόλευκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 τον Λεβαδειακό, σε αγώνα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην κάνει πολλές δοκιμές, αλλά να επιλέγει να δώσει χρόνο συμμετοχής στους «βασικούς» ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του, ώστε να έχουν ρυθμό ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έρχονται. Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να μην δώσει χρόνο συμμετοχής στον Πέπε, επιλέγοντας να τον προστατεύσει.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα, ο Μαρτίνς επέλεξε ένα ιδιότυπο 4-2-3-1. Στο τέρμα κάθισε ο Ζοσέ Σα, ο Ραφίνια με τον νεαρό Κατσογιάννη αγωνίστηκαν στα άρκα της άμυνας, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε πάλι ο Εμβιλά, έχοντας στο πλευρό του τον Μάξι Λοβέρα, ενώ στην 4άδα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Σουντανί, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Χασάν.
Στο 4′ ο Χασάν είχε την πρώτη τελική του αγώνα. Ο Αιγύπτιος έκλεψε την μπάλα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακρινή απόσταση, ωστόσο το πλασέ του δεν βρήκε στόχο. Η ομάδα μας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζητούσε από τα πλάγια τους διαδρόμους για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Πέρασαν 36 λεπτά για την πρώτη αξιόλογη φάση του Λεβαδειακού, με τον Συμελίδη να επιχειρεί το σουτ από τα δεξιά της περιοχής και την μπάλα να φεύγει άουτ, αφού πρώτα χτύπησε στην εξωτερική μεριά του δοκαριού.
Ο Θρύλος απάντησε στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων τέσσερα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χολέμπας στην καρδιά της άμυνας αστόχησε για λίγα εκατοστά.
Στο 50′ ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σουντανί με γυριστή κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκέκα. Στο 58′ ο Βαλμπουενά γέμισε από τα δεξιά, ο Χασάν βγήκε νικητής στον αέρα με τον Λιάγκα, όμως ο Γκέκας μπλόκαρε και κράτησε το μηδέν. Ο Γάλλος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 68′, όταν με εκτέλεση φάουλ «ανάγκασε» τον Στογιάνοβιτς σε εκπληκτική επέμβαση.
Οι φιλοξενούμενοι στο 77′ «κέρδισαν» πέναλτι με τον Σα να νικάει τον Παμλίδη και να διορθώνει το λάθος του. Στο 79′ ο Χασάν επιχείρησε το σουτ και ο Τσάπρας με τάκλιν έσωσε την ομάδα του, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αιγύπτιος απείλησε ξανά με κεφαλιά. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να σκοράρει και ο Κάιπερς στο 86′ χωρίς να πετύχει το στόχο του.
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.