Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης μέσα από ντοκουμέντα

Χρυσή Αυγή : Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης μέσα από ντοκουμέντα

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έδινε το στίγμα της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθε του ομιλία. Σε πλατείες, σε μπαλκόνια, σε κλειστές συγκεντρώσεις ακόμα και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις

Είναι η εποχή που το ναζιστικό κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου παραμένει πολιτικά στην αφάνεια και τα κηρύγματα μίσους περνούν από τους περισσότερους απαρατήρητα.

Η οικονομική κρίση, η ανασφάλεια και η έξαρση της εγκληματικότητας δίνουν στην Χρυσή Αυγή την ευκαιρία που έψαχνε. Λίγο πριν τις εκλογές του 2012, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναπροσαρμόζει την τακτική του και προσπαθεί να αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές ορισμένων.

Η εκτόξευση της Χρυσής Αυγής

Το 2012 τα πάντα αλλάζουν και από το 0,2% των εκλογών του 2009, ο σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου εκτοξεύεται στο 7%, με 440.000 ψηφοφόρους.

Βουλευτές και στελέχη εκτραχύνονται. Οι επιθέσεις σε λαϊκές αγορές, τα αλλεπάλληλα επεισόδια στη Βουλή, οι εικόνες ντροπής σε τηλεοπτικές εκπομπές και οι ύβρεις ακόμα και έξω από θέατρα, ήταν όπως αποδείχθηκε μόνο η αρχή.

Όλα αυτά, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού, που συνεχίζει να ονειρεύεται την πορεία του Αδόλφου Χίτλερ, χωρίς να το κρύβει.

Σε κάθε του εμφάνιση, σε κάθε του ομιλία, ένας λόγος ρατσιστικός, πολλές φορές με ναζιστικούς χαιρετισμούς και εκφράσεις ξένες στην ελληνική δημοκρατία.

Η κατάρρευση της Χρυσής Αυγής

Τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά από μια σειρά βίαιων επιθέσεων μελών της, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στοιχειοθετείται η κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο αρχηγός, βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται. Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση της εγκληματικής οργάνωσης έχει ξεκινήσει.

Οι επιθέσεις στα δικαστήρια, οι ύβρεις και οι χυδαιότητες μπροστά στις κάμερες, ακόμα και οι χειροδικίες στη Βουλή, δε φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην εγκληματική οργάνωση.

Η πολύκροτη δίκη συνεχίζεται και ο σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου καταρρέει. Το ναζιστικό καράβι αρχίζει να βυθίζεται και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του αρχίζουν να το εγκαταλείπουν.

Το 2019, η Χρυσή Αυγή χάνει την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση και επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε. Στο δικό της σκοτάδι.

40 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ελληνική δημοκρατία δίνει την απάντησή της. Το αίμα των θυμάτων της Χρυσής Αυγής «έπνιξε» τελικά τους δράστες και τους ενορχηστρωτές των επιθέσεων. Η εγκληματική οργάνωση κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα και τις πράξεις μίσους, που έμεναν ατιμώρητα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024