Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον φασισμό δεν τελειώνουμε

Με τον φασισμό δεν τελειώνουμε

Το μίσος και ο ρατσισμός υπάρχουν ως κεντρικά στοιχεία του φασισμού προωθούνται από πολιτικούς καιροσκόπους και διάφορους δημοσιολογούντες. Αυτό είναι το ανησυχητικό.

Ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος αναμένει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την Χρυσή Αυγή. Αναμένει την καταδίκη για να μπει ένα τέλος στην πορεία της Χρυσής Αυγής.

Το ερώτημα όμως είναι από εκεί και πέρα τί γίνεται. Τελειώνουμε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά εξουδετερώνουμε τον φασισμό; Προφανώς όχι.

Και αυτή είναι μια διαρκής μάχη που πρέπει να συνεχιστεί με ένταση, αποφασιστικότητα και με πίστη στις θεμελιώδεις αξίες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, παρά τα χτυπήματα που δέχεται κατά καιρούς και τις υπονομευτικές επιχειρήσεις διαφόρων. Χρειάζεται όμως και εμείς οι ίδιοι να την περιφρουρήσουμε και να την προστατεύσουμε από κάθε είδους επιθέσεις.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου δεν τελειώνουμε με το ναζισμό και το φασισμό. Ο στόχος όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να αντιμετωπίσουν πράξεις, συμπεριφορές, αντιλήψεις, απόψεις και θέσεις, προσώπων που υπάρχουν στην κοινωνία μας, αλλά και εντός του πολιτικού συστήματος και εκφράζουν ακραία ρητορική.

Το ανησυχητικό είναι ότι ενώ διαμηνύουν όλοι πως τελειώνει η Χρυσή Αυγή, εντούτοις όμως ο λόγος της υπάρχει και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το βλέπουμε σε διάφορα πεδία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Το μίσος και ο ρατσισμός υπάρχουν ως κεντρικά στοιχεία του φασισμού προωθούνται από πολιτικούς καιροσκόπους και διάφορους δημοσιολογούντες. Αυτό είναι το ανησυχητικό.

Σε μια εποχή με ισχυρές τάσεις συνωμοσιολογίας, με άνοδο της ακροδεξιάς και των ακραίων δυνάμεων που προωθούν φασιστικές αντιλήψεις, επιβάλλεται να συντριβεί, με καθημερινό έντονο κοινωνικό και πολιτικό αγώνα, κάθε μορφή μεγάλου ή μικρού φασισμού από όπου και εάν προέρχεται.

Χρειάζονται καίριες παρεμβάσεις για να καταπολεμηθούν και εξαλειφθούν οι αιτίες και οι κοινωνικές ανισότητες που γεννούν και θρέφουν το φασισμό και τη ρητορική του. Να μην υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, να αντιμετωπιστούν κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, κ.α.

Ο αγώνας δεν είναι εύκολος και δεν κερδίζεται απλά και μόνο με συνθήματα, «Δεν είναι αθώοι» και «οι Ναζί στη φυλακή». Από εκεί και πέρα απαιτείται έντονη δουλειά σε όλους τους κοινωνικούς χώρους για να εξαλειφθεί ο πολιτικός λόγος της ακροδεξιάς που βρίσκει υπερασπιστές.

Ο αγώνας είναι διαρκής που πρέπει να συνεχιστεί από τους δημοκρατικούς πολίτες με μεγαλύτερη ένταση μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024