Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του

Δείτε τον δημοφιλή ηθοποιό Αλέκο Αλεξανδράκη στην ηλικία των 21 ετών.

Ο συλλέκτης και δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Έλληνα ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή το 2005 σε ηλικία 75 ετών.

Ο Άρης Λουπάσης γράφει στην ανάρτησή του:

«Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στην πρώτη ουσιαστικά κιν/φική του εμφάνιση το 1949 στην δραματική ταινία «Δύο κόσμοι» καθώς πέντε χρόνια νωρίτερα και σε ηλικία μόλις δέκα έξι ετών θα συμμετάσχει ως κομπάρσος στην ταινία «Χειροκροτήματα» με πρωταγωνιστή τον θρυλικό συνθέτη Αττίκ.

Το ’44 θα εισαχθεί και στην Σχολή Δοκιμών του Ναυτικού, έπειτα όμως από παρότρυνση του φίλου του και ηθοποιού Νίκου Καζή και την ερμηνεία της Έλλης Λαμπέτη στον «Γυάλινο κόσμο» αποφασίζει να αφήσει την σχολή και να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Μια μαγική ερμηνεία που θα τον συγκλονίσει με κορύφωση την σκηνή μόλις δέκα δευτερολέπτων όπου σβήνει το κερί δίπλα στον κοιμισμένο αδερφό της και για την οποία θα κάνει ένα μήνα εντατικές πρόβες στο σπίτι της προκειμένου να τον αποδώσει με τέλειο και ποιητικό τρόπο.

Εισάγεται πρώτος στις εξετάσεις του Εθνικού, με τον Δημήτρη Χορν να διακρίνει το μεγάλο ταλέντο του και στην πορεία των χρόνων να συνεργάζεται μαζί του σε μεγαλειώδεις ερμηνείες διατηρώντας μια βαθιά και πολύχρονη φιλία.

Το ’49 αποτελεί μια χρονιά «σταθμό «στην καριέρα του καθώς μετά από πρόταση της Κατερίνας Ανδρεάδη θα ανέβει για πρώτη φορά στο σανίδι στην «Φθινοπωρινή παλίρροια» λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί και στην πρώτη του ταινία έπειτα από παρότρυνση του Φίνου.

Μετά την πρώτη θεατρική επιτυχία απορρίπτει προτάσεις σπουδαίων του χώρου όπως Λογοθετίδη και Κουν προκειμένου να μην αφήσει την Ανδρεάδη που πίστεψε στο ταλέντο του και με την οποία την περίοδο 1949-50 πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλο τον κόσμο.

Η περιοδεία αυτή είναι και η αιτία της λήξης της σύντομης αλλά έντονης σχέσης του με την Έλλη Λαμπέτη κρατώντας για πάντα στην καρδιά του το μοναδικό και ξεχωριστό αυτό πλάσμα.

Η πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα που θα ακολουθήσει θεατρικά και κιν/φικά θα τον καθιερώσει σε αστέρι πρώτου μεγέθους με μια μοναδική τεχνική και απίστευτη ευκολία να εναλλάσεται με την ίδια ερμηνευτική επιτυχία και στο δράμα και την κωμωδία.

Η απαράμιλλη γοητεία, η φυσική ευγένεια, το ήθος και το τεράστιο υποκριτικό του χάρισμα καταδεικνύουν το μεγαλείο του και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης».

Δείτε την σπάνια φωτογραφία του Αλέκου Αλεξανδράκη:

View this post on Instagram

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στην πρώτη ουσιαστικά κιν/φική του εμφάνιση το 1949 στην δραματική ταινία "Δύο κόσμοι" καθώς πέντε χρόνια νωρίτερα και σε ηλικία μόλις δέκα έξι ετών θα συμμετάσχει ως κομπάρσος στην ταινία "Χειροκροτήματα" με πρωταγωνιστή τον θρυλικό συνθέτη Αττίκ. Το '44 θα εισαχθεί και στην Σχολή Δοκιμών του Ναυτικού, έπειτα όμως από παρότρυνση του φίλου του και ηθοποιού Νίκου Καζή και την ερμηνεία της Έλλης Λαμπέτη στον "Γυάλινο κόσμο" αποφασίζει να αφήσει την σχολή και να ασχοληθεί με την υποκριτική. Μια μαγική ερμηνεία που θα τον συγκλονίσει με κορύφωση την σκηνή μόλις δέκα δευτερολέπτων όπου σβήνει το κερί δίπλα στον κοιμισμένο αδερφό της και για την οποία θα κάνει ένα μήνα εντατικές πρόβες στο σπίτι της προκειμένου να τον αποδώσει με τέλειο και ποιητικό τρόπο. Εισάγεται πρώτος στις εξετάσεις του Εθνικού, με τον Δημήτρη Χορν να διακρίνει το μεγάλο ταλέντο του και στην πορεία των χρόνων να συνεργάζεται μαζί του σε μεγαλειώδεις ερμηνείες διατηρώντας μια βαθιά και πολύχρονη φιλία. Το '49 αποτελεί μια χρονιά "σταθμό "στην καριέρα του καθώς μετά από πρόταση της Κατερίνας Ανδρεάδη θα ανέβει για πρώτη φορά στο σανίδι στην "Φθινοπωρινή παλίρροια" λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί και στην πρώτη του ταινία έπειτα από παρότρυνση του Φίνου. Μετά την πρώτη θεατρική επιτυχία απορρίπτει προτάσεις σπουδαίων του χώρου όπως Λογοθετίδη και Κουν προκειμένου να μην αφήσει την Ανδρεάδη που πίστεψε στο ταλέντο του και με την οποία την περίοδο 1949-50 πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Η περιοδεία αυτή είναι και η αιτία της λήξης της σύντομης αλλά έντονης σχέσης του με την Έλλη Λαμπέτη κρατώντας για πάντα στην καρδιά του το μοναδικό και ξεχωριστό αυτό πλάσμα. Η πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα που θα ακολουθήσει θεατρικά και κιν/φικά θα τον καθιερώσει σε αστέρι πρώτου μεγέθους με μια μοναδική τεχνική και απίστευτη ευκολία να εναλλάσεται με την ίδια ερμηνευτική επιτυχία και στο δράμα και την κωμωδία. Η απαράμιλλη γοητεία, η φυσική ευγένεια, το ήθος και το τεράστιο υποκριτικό του χάρισμα καταδεικνύουν το μεγαλείο του και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης.#arisloupasis#greekactors#greekcinema#greektheater#vintagegreece#vintagemovies

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024