Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού το Παρίσι - Κλείνουν μπαρ και γυμναστήρια

Κοροναϊός : Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού το Παρίσι – Κλείνουν μπαρ και γυμναστήρια

Νέα σειρά περιοριστικών μέτρων θα ισχύει από αύριο Τρίτη στο Παρίσι.

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού κηρύχθηκε η περιφέρεια του Παρισιού, με τις αρχές της πρωτεύουσας της Γαλλίας να ανακοινώνουν σειρά νέων περιοριστικών μέτρων.

Μπαρ, πισίνες, γυμναστήρια, αίθουσες χορού και χώροι με ηλεκτρονικά παιχνίδια θα είναι εντελώς κλειστά από αύριο Τρίτη. Η διάρκεια των μέτρων θα είναι δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Τα εστιατόρια και τα μπιστρό θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά θα ισχύουν ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα: οι πελάτες θα πρέπει να καταχωρούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ενώ και αυτά θα κλείνουν από τις δέκα το βράδυ. Ανοιχτοί θα παραμείνουν και οι πολιτιστικοί χώροι, όπως τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία.

Ειδικά μέτρα ανακοινώθηκαν και για τα πανεπιστήμια, αφού τα αμφιθέατρα και οι τάξεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε πληρότητα το 50%.

Το μέγιστο επίπεδο συναγερμού στη Γαλλία τίθεται σε ισχύ όταν το ποσοστό κρουσμάτων σε μια περιοχή υπερβαίνει τα 250 ανά 100.000 άτομα και τουλάχιστον το 30% των κρεβατιών εντατικής θεραπείας προορίζονται για ασθενείς με Covid-19.

«Αυτά τα μέτρα, απαραίτητα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, θα εφαρμοστούν στο Παρίσι και στα τρία διαμερίσματα που το περιβάλλουν αμέσως, με διάρκεια δύο εβδομάδων», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης, αναφέρεται επίσης ότι η εργασία από το σπίτι πρέπει να είναι προτεραιότητα τώρα περισσότερο από ποτέ.

Η Γαλλία προσπαθεί να περιορίσει τον κοροναϊό χωρίς να προχωρήσει σε lockdown

Η Γαλλία αγωνίζεται να αναχαιτίσει ένα αυξανόμενο ποσοστό μόλυνσης που άρχισε να αυξάνεται εκθετικά στα τέλη Αυγούστου. Το Σάββατο ανέφερε σχεδόν 17.000 κρούσματα, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η χώρα ξεκίνησε εκτεταμένα τεστ.

Την Κυριακή η Γαλλία ανέφερε 12.565 νέα κρούσματα Covid-19.

Η απόφαση για το Παρίσι έρχεται μετά το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην πόλη της Μασσαλίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin αναγνώρισε ότι το κλείσιμο των μπαρ θα ήταν δύσκολο για τους Παριζιάνους. «Είμαστε Γάλλοι, λατρεύουμε να πίνουμε, να τρώμε, να ζούμε, να χαμογελάμε και να φιλιόμαστε», δήλωσε την Κυριακή στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI και Europe 1.

Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θέλει να διατάξει ακόμη ένα lockdown σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα σε εκείνες τις πόλεις όπου συγκεντρώνεται ο ιός.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024