Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Ευρώπη - Στο «μάτι» του κυκλώνα Γερμανία, Γαλλία και Ιρλανδία

Κοροναϊός : Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Ευρώπη – Στο «μάτι» του κυκλώνα Γερμανία, Γαλλία και Ιρλανδία

Σε κόκκινο συναγερμό για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού βρίσκεται η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να αναγκάζεται συνέχεια να παίρνει νέα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του φονικού ιού

Σε κόκκινο συναγερμό για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού βρίσκεται η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να αναγκάζεται συνέχεια να παίρνει νέα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του φονικού ιού.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι μόνο η χώρα μας που βρίσκεται στο «μάτι» του κυκλώνα και βιώνει ένα δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Για παράδειγμα η Ιρλανδία βρίσκεται… προ των πυλών σε ένα νέο lockdown. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας συμβουλεύει την κυβέρνηση να κινηθεί προς την επιβολή του υψηλότερου επιπέδου περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 επιβάλλοντας πλήρες lockown, μετέδωσε το εθνικό δίκτυο RTE.

Η επιτροπή απέστειλε σήμερα επιστολή προς την κυβέρνηση προτείνοντας την επιβολή περιορισμών επιπέδου 5. Όλές οι κομητείες της Ιρλανδίας βρίσκονται σήμερα στο επίπεδο 2 των περιοριστικών μέτρων, εκτός του Δουβλίνου και του Ντόνεγκαλ που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων του επιπέδου 5, οι άνθρωποι καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός των περιπτώσεων φυσικής άσκησης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κατοικία τους, ενώ επιτρέπονται ολιγάριθμές συγκεντρώσεις σε περίπτωση κηδειών και γάμων.

Γερμανία: Σχεδόν ολόκληρη η χώρα θα είναι σύντομα «επικίνδυνη» περιοχή, προειδοποιεί επιδημιολόγος

Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι καλύτερα στη Γερμανία, με τους επιστήμονες να ζητούν νέα μέτρα.

Πολύ σύντομα, σχεδόν όλη η Γερμανία θα είναι «περιοχή κινδύνου», με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού, προειδοποιεί ο καθηγητής επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Οι ισχύοντες κανόνες καραντίνας (ενν. το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες) σε πολύ λίγο καιρό δεν θα έχουν πλέον σχεδόν κανένα νόημα», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ στην εφημερίδα «Tagesspiegel» και ζήτησε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, με κυριότερο αυτό της απαγόρευσης των ιδιωτικών εορταστικών εκδηλώσεων για περισσότερα από 25 άτομα. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις.

Ήδη πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», έξι από τις 401 περιφέρειες της Γερμανίας χαρακτηρίζονται «επικίνδυνες». Οι τρεις από αυτές βρίσκονται στο Βερολίνο.

Η περιφέρεια του Παρισιού σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη.

Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί αύριο και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024