Στη Νιόν για την «Ολιστική Μελέτη» ο Αυγενάκης
Ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε από στελέχη των FIFA/UEFA για το προσχέδιο της «Ολιστικής Μελέτης» για τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο
Στα μέσα Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επικείμενων προκριματικών αγώνων των Εθνικών ομάδων, αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει και να παραδώσει στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με παραδοχές/επισημάνσεις για το παρόν του και προτάσεις υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για το άμεσο μέλλον του.
Η ενημέρωση για το περιεχόμενο της ογκωδέστατης και εμπεριστατωμένης Μελέτης, για τις αναγκαίες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του ποδοσφαίρου μας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών (Ζόραν Λάκοβιτς, Λούκα Νικόλα, Μάριος Γεωργίου) και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που είχε προσκληθεί στη Ελβετία. Τον κ. Αυγενάκη καλωσόρισε στη Νιόν ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Το προσχέδιο της Μελέτης συζητήθηκε εκτενώς σε εξαιρετικό κλίμα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για το περιεχόμενό της, απόρροια της πολύμηνης εργασίας όλων των σχετικών τμημάτων των FIFA/UEFA. Άλλωστε, δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο τέτοιας πλήρους εργασίας και αντίστοιχων εισηγήσεων από FIFA/UEFA για κάποια χώρα μέλος τους.
Επιπλέον, στο περιθώριο της συζήτησης ζητήθηκαν και παραδόθηκαν από FIFA/UEFA οι επικαιροποιημένες εκθέσεις τους για την αντιμετώπιση:
- προσυνεννοημένων αγώνων, ώστε να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας της σύμβασης Macolin, η λειτουργία της οποίας ψηφίστηκε προσφάτως στον αθλητικό νόμο 4726?2020
- ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μετατροπής του ΕΣΚΑΝ σε Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ,
Επίσης, ζητήθηκαν και οι θέσεις τους σε ότι αφορά θέματα που άπτονται των προπονητών ποδοσφαίρου, εν όψει της επικείμενης διαβούλευσης, στο προσεχές αθλητικό σ/ν. Μάλιστα, συμφωνήθηκε ότι η UEFA θα ορίσει εξιδεικευμένο στέλεχός για να συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας, η οποία θα ετοιμάσει τις σχετικές διατάξεις.
- Conference League: Η απονομή του τροπαίου στην Κρίσταλ Πάλας (vid)
- Κρίσταλ Πάλας – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0: Ο Ματετά της χάρισε το Conference League! (vid)
- Δάκρυσε στο τελευταίο παιχνίδι της με τη Μπαρτσελόνα η θρυλική Πουτέγιας και αποθεώθηκε (vids+pics)
- Ο Ματετά έκανε το 1-0 για την Κρίσταλ Πάλας στον τελικό του Conference League (vid)
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει τον Άντονι Γκόρντον – Τι ποσό θα δώσει στη Νιούκαστλ (pics)
- Με… ελικόπτερα στο προπονητικό κέντρο οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας – Μόνος του έφτασε Νεϊμάρ (vid)
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 15-13 πεν.: Μεγάλη ανατροπή και 1-0 στους τελικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 28.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jonatas-tinoco-2777521-4318981-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442