Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Καλλιτέχνες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για τα περιοριστικά μέτρα - «Βρεθήκαμε σε αναγκαστική ανεργία»

Κοροναϊός: Καλλιτέχνες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για τα περιοριστικά μέτρα – «Βρεθήκαμε σε αναγκαστική ανεργία»

«Οι χώροι Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού» καταγγέλλουν οι καλλιτέχνες

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του θεάματος.

Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού και ότι βρέθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown σε αναγκαστική ανεργία.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που ο Πολιτισμός βρέθηκε σε lockdown και οι εργαζόμενοι σε αυτόν σε αναγκαστική ανεργία. Έχουν περάσει 5 μήνες από την μεγαλειώδη κινητοποίηση όλων των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό στις 7 Μαΐου, πάλι, στην Πλατεία Συντάγματος. Κι όμως, έκτοτε, για τον πολιτισμό δεν εφευρέθηκε ‘’κανονικότητα’’. Αντίθετα οι χώροι Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού.

Αδιαμφισβήτητα, αυτός ο μεθοδικός αποκλεισμός με ακυρώσεις και σφραγίσεις δεν φαίνεται να σταμάτησε τη διάδοση του ιού. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ευθύνονται οι παραστάσεις ή οι συναυλίες για τη διασπορά του ιού. Παρ’ όλα αυτά, ο Πολιτισμός είναι ο πρώτος που «κλείνει» και είναι ο τελευταίος που «ανοίγει». Το εύκολο θύμα και αυτό που ίσως «χρησιμοποιεί» η κυβέρνηση για να δείξει ότι «κάτι κάνει». Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης και ξεκάθαρου κυβερνητικού σχεδίου για συνολική υποβάθμιση του Πολιτισμού».

Οι καλλιτέχνες διεκδικούν, μεταξύ άλλων την επιστροφή στους χώρους εργασίας τους, υγειονομικό πρωτόκολλο, όχι μόνο για τη λειτουργία των χώρων, αλλά και για τους εργαζόμενους, διαρκή στήριξη με αποζημίωση 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απασχοληθούν, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ, με σχέδιο σταδιακής αποπληρωμής μετά τη λήξη των συνεπειών της πανδημίας στο επάγγελμά μας και γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024