Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρίδης στο MEGA: Η Τουρκία δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη

Καιρίδης στο MEGA: Η Τουρκία δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη

Σχολιάζοντας όσα είπε η καγκελάριος Μέρκελ ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα πριν τη σύγκρουση, ο κ. Καιρίδης είπε ότι είναι αλήθεια αυτό που είπε η Μέρκελ

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Σχολιάζοντας όσα είπε η καγκελάριος Μέρκελ ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα πριν τη σύγκρουση, ο κ. Καιρίδης είπε ότι είναι αλήθεια αυτό που είπε η Μέρκελ.

«Υπήρξε μεγάλη ένταση με ευθύνη αποκλειστική της Τουρκίας. Είναι σημαντικό ότι αναδιπλώθηκε και ότι επέστρεψε στο τραπέζι των συνομιλιών. Είναι θετική εξέλιξη η αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Η Τουρκία δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη παρά το ότι δεν επιβραβεύτηκε η επιθετικότητά της» σημείωσε.

Οι διερευνητικές επαφές

Αναφορικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι «η απόσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι μεγάλη. Είναι σχεδόν κωμικό, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Χάγη, δεν θέλει να πάμε στη Χάγη, δεν έχει υπογράψει με καμία χώρα συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ εκτός από τη Λιβύη, έχει θέση για την επήρεια των νησιών που δεν ασπάζεται καμία χώρα».

«Είναι μια θέση πολύ προβληματική, σε απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες, και φυσικά την Ελλάδα» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι ένας μαραθώνιος που θα χρειαστεί διαχείριση. Δεν βλέπω εύκολα λύση».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024