Σχολιάζοντας όσα είπε η καγκελάριος Μέρκελ ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα πριν τη σύγκρουση, ο κ. Καιρίδης είπε ότι είναι αλήθεια αυτό που είπε η Μέρκελ

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Σχολιάζοντας όσα είπε η καγκελάριος Μέρκελ ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα πριν τη σύγκρουση, ο κ. Καιρίδης είπε ότι είναι αλήθεια αυτό που είπε η Μέρκελ.

«Υπήρξε μεγάλη ένταση με ευθύνη αποκλειστική της Τουρκίας. Είναι σημαντικό ότι αναδιπλώθηκε και ότι επέστρεψε στο τραπέζι των συνομιλιών. Είναι θετική εξέλιξη η αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Η Τουρκία δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη παρά το ότι δεν επιβραβεύτηκε η επιθετικότητά της» σημείωσε.

Οι διερευνητικές επαφές

Αναφορικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι «η απόσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι μεγάλη. Είναι σχεδόν κωμικό, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Χάγη, δεν θέλει να πάμε στη Χάγη, δεν έχει υπογράψει με καμία χώρα συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ εκτός από τη Λιβύη, έχει θέση για την επήρεια των νησιών που δεν ασπάζεται καμία χώρα».

«Είναι μια θέση πολύ προβληματική, σε απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες, και φυσικά την Ελλάδα» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι ένας μαραθώνιος που θα χρειαστεί διαχείριση. Δεν βλέπω εύκολα λύση».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr