Στο δικαστήριο, κατέθεσε ο γιος του αδικοχαμένου δικηγόρου, Επαμεινώνδας  Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του παρουσίασε για πρώτη φορά, διαδικτυακή συνομιλία μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas». 

Ένα άγνωστο παρασκήνιο που συνδέεται με την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο  Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας από τους πρώτους μάρτυρες κατηγορίας που εξετάστηκαν με την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης.

Στο εδώλιο κάθονται τρία συνολικά άτομα, κρατούμενοι όλοι και κατηγορούμενοι ως μέλη της αποκαλούμενης μαφίας των φυλακών. Κανείς, ωστόσο, από τους τρεις δεν εμφανίστηκε σήμερα στη δίκη αλλά όλοι εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Στο δικαστήριο, κατέθεσε ο γιος του αδικοχαμένου δικηγόρου, Επαμεινώνδας  Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του παρουσίασε για πρώτη φορά, διαδικτυακή συνομιλία μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas».

Από τη συνομιλία αυτή προκύπτει σύμφωνα με το Επ. Ζαφειρόπουλο απόπειρα εκβίασης του Φλώρου από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο κατέθεσε ακόμη η σύζυγος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Βικτωρία Γριμάνη η οποία έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συζύγου της.

Από την πλευρά του ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, στην κατάθεσή του μίλησε για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του αδελφού του: «Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης», είπε ο μάρτυρας.  Όπως μάλιστα εξήγησε ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν για να δώσει  5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου. Κατά τον μάρτυρα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν έτσι το εμπόδιο στα σχέδια των εκβιαστών, καθώς δεν συναινούσε στην καταβολή των χρημάτων από τον εντολέα του. «Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω», κατέθεσε ο Γρ. Ζαφειρόπουλος.

Σημαντική ήταν όμως και η κατάθεση του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, σωφρονιστικού υπαλλήλου Αντ. Αραβαντινού. Ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Αρ. Φλώρος εκβιάζονταν μέσα στις φυλακές .

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου 2020.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr