Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ : Δε θα πιστέψετε το ποσό που χαλάει ο Ντόναλντ Τραμπ για την... κόμμωση του!

Σοκ : Δε θα πιστέψετε το ποσό που χαλάει ο Ντόναλντ Τραμπ για την… κόμμωση του!

Η έρευνα εξετάζει δύο δεκαετίες των οικονομικών του Τραμπ και αποκαλύπτει συνήθεις επιχειρηματικές αποτυχίες, χρόνια φοροαποφυγή και εκατοντάδες εκατομμύρια χρέους

«Σκάνδαλα» για την αξία των επισκέψεων σε κομμωτήρια, έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν…

Για εκατοντάδες δολάρια

Το κούρεμα των $ 400 του Τζον Έντουαρντς (το οποίο διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης από την εκστρατεία του Ομπάμα) ήταν η αρχή.

Δεν πειράζει ότι επέστρεψε στην καμπάνια του τα 800 $ που κόστισε για δύο κουρέματα από τον κουρέα του Μπέβερλι Χιλς. Ο Έντουαρντς είχε αγωνιστεί ως «πρωταθλητής» της εργατικής τάξης και τα κουρέματα των $ 400 ήταν απλώς πάρα πολλά.

Ο Μπιλ Κλίντον κάποτε έκανε ένα φανταχτερό κούρεμα από έναν φανταχτερό στυλίστα του Χόλιγουντ στο Air Force One. («ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SAMSON’S», έγραψε η Washington Post και επικεντρώθηκε στην ιστορία της, η οποία, διόρθωσε μερικές από τις πρωτότυπες αναφορές για αυτό το συγκεκριμένο σκάνδαλο Κλίντον.

Η δήμαρχος του Σικάγου, Lori Lightfoot, δέχθηκε κριτική τον Απρίλιο για το γεγονός ότι ο στυλίστας της έδινε μια περιποίηση, ακόμα και όταν η ίδια ήταν επικεφαλής της εκστρατείας «μένουμε στο σπίτι, διάσωση ζωών», την περίοδο που άρχισε η πανδημία, η οποία είπε συγκεκριμένα κιόλας, ότι το κούρεμα στα μαλλιά δε συνιστούσε σημαντική και ουσιαστικά ανάγκη σε περίοδο πανδημίας.

Και η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι δέχθηκε πρόσφατα «πυρά» για επίσκεψη σε ένα κλειστό κομμωτήριο του Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τη chicagotribune.com.

«Σκάνδαλο» Τραμπ

Αλλά κανένα από αυτά τα σκάνδαλα δεν ξεπερνάει το σκάνδαλο των μαλλιών του Προέδρου Τραμπ.

Ο Τραμπ ζήτησε 70.000 $ σε έξοδα περιποίησης μαλλιών ως έκπτωση στους φόρους εισοδήματός του, σύμφωνα με μια διεξοδική ανάλυση των φορολογικών του αρχείων, που διεξήχθησαν από δημοσιογράφους των New York Times.

Η έρευνα εξετάζει δύο δεκαετίες των οικονομικών του Τραμπ και αποκαλύπτει συνήθεις επιχειρηματικές αποτυχίες, χρόνια φοροαποφυγή και εκατοντάδες εκατομμύρια χρέους.

«Ο Τραμπ πλήρωσε 750 $ σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία. Τον πρώτο χρόνο του στον Λευκό Οίκο, πλήρωσε άλλα 750 $», λέει η πρώτη γραμμή.

«Δεν είχε καταβάλει καθόλου φόρους εισοδήματος σε 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια – κυρίως επειδή ανέφερε ότι έχασε πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι έβγαζε».

Χρησιμοποίησε επίσης κάθε είδους παρακρατήσεις για να μειώσει το φορολογητέο εισόδημά του, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων 70.000 δολαρίων για τη συντήρηση της «χαίτης» του.

Χθες, οι The New York Times κυκλοφόρησαν τα ευρήματά του από τις δύο τελευταίες δεκαετίες των φορολογικών δηλώσεών του.

Ενώ θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα υπήρχαν αμφισβητήσιμες διαγραφές στις σελίδες του (οι σκιερές επιχειρηματικές συναλλαγές του τώρα προέδρου δεν ήταν μυστικές από τη δεκαετία του ’80), υπήρχε ένα ιδιαίτερο προσωπικό κόστος που προκάλεσε εντύπωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ κατέγραψε 70.000 δολάρια σε κόστη κομμωτικής κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στο The Apprentice.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φορολογικών πληροφοριών του προέδρου, η Alexandria Ocasio-Cortez του Κογκρέσου που πέρυσι δέχτηκε σκληρή κριτική εναντίον της από μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αφού φέρεται να ξόδεψε 250 $ για κούρεμα και χρώμα, στην ουσία δέχτηκε άλλη μεταχείριση.

«Πέρυσι, οι Ρεπουμπλικανοί έριξαν μια πυρκαγιά μίσους και βιτριόλης, γιατί έκανα κούρεμα κόστους 250 $ στα γενέθλιά μου», ανέφερε  η Ocasio-Cortez στο Twitter, σημειώνοντας ότι αυτοί οι ίδιοι Ρεπουμπλικάνοι σχολιαστές είναι τώρα σιωπηλοί.  Πού είναι η κριτική για το είδωλό τους που ξοδεύει 70 χιλιάδες δολάρια για το κομμωτήριο»; Όπως αναφέρεται και από το refinery29.com.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024