Σε απόγνωση οι άνθρωποι του θεάτρου – Άδεια ταμεία και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα
«Είμαστε κλειστοί από τις 12 Μαρτίου, φτάσαμε αρχές Οκτώβρη και δεν έχουμε ανοίξει. Το θέμα είναι πότε θα ανοίξουμε ξανά, πότε; γιατί να είναι κλειστά τα θέατρα;»
Απόγνωση για τα άδεια ταμεία, αλλά και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα βιώνει ο κόσμος του θεάτρου.
Ένας από αυτούς ο Θάνος Κατσίκας, ο βλέπει πάνω από 6 μήνες το θέατρό του κλειστό.
Πάρα το γεγονός ότι το ταμείο είναι άδειο από το Μάρτιο, καθημερινά ανοίγει τη σιδερένια πόρτα του θέατρου και κοιτάει με νοσταλγία τις αφίσες από όλα τα μεγάλα έργα που φιλοξένησε.
Σπουδαίοι ηθοποιοί όπως η Λυδία Κονιόδρου, ο Γιώργος Κιμούλης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Στέλιος Μάινας και πολλοί άλλοι, έχουν περπατήσει σε αυτή τη σκήνη και η μόνη σκέψη του είναι πότε και αν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη παράσταση.
«Είμαστε κλειστοί από τις 12 Μαρτίου, φτάσαμε αρχές Οκτώβρη και δεν έχουμε ανοίξει. Το θέμα είναι πότε θα ανοίξουμε ξανά, πότε; γιατί να είναι κλειστά τα θέατρα;» εξηγεί μιλώντας στην κάμερα του MEGA.
Εδώ και καιρό, προσπαθεί με προσωπικό κόπο να συντηρήσει ένα πολυέξοδο χώρο χωρίς έσοδα και με θλίψη βλέπει σιγά σιγά το λίκνο του πολιτισμού να σβήνει.
Τριγυρνώντας ανάμεσα στις άδειες καρέκλες και τη σκονισμένη σκηνή, νιώθει το θέατρο να αναπνέει ακόμα.
«Είναι ένα χώρος που πρέπει να ζει. Πρέπει να αναπνέει. Γι’ αυτό αφήνω ένα φως ανοιχτό…» εξηγεί.
Έχοντας βγάλει όλους τους υπαλλήλους του σε αναστολή, η αγωνία για το αύριο γιγαντώνεται και ο φόβος για λουκέτο είναι πιο υπαρκτός από ποτέ.
Αυτό που ζητάνε οι διαχειριστές των θέατρων είναι να τους επιτραπεί να λειτουργήσουν με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
